avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate ioniuly

Activitate ioniuly

Discuție Testament
Cum poate fi combatut un testament din 1983, cotitate disponibila a averii( pentru mobile si imobile, cu toate ca in 1983 era partidul comunist stapanul), testatorul a decedat in 2003, Legatul nu introduce actiunea de succesiune in termenul de 2(doi) ani dupa decesul testatorului. A introdus actiune in 2006. Putem discuta despre CADUCITATEA testamentului? Intrebare: Dispozitiile art. 906 C. civ. si 907 C. civ., pot fi invocate in testamentul emis din 1983?
Poate fi ocupat domeniul public? Cum se procedeaza in astfel de situatie?
Răspuns la discuția Succesiune
:((:P#-o
Discuție Succesiune
Suntem doi frati (subsemnatul si o sora), mama a murit in 1986, iar tata a murit in anul 2000, nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu, subsemnatul am folosit timp de 10 ani casa batraneasca fara a fi tulburat de cineva, eu l-am inmormantat pe ultimul parinte(tatal-meu), am facut pomenile cum se fac,am consolidat casa, am contract cu Enel pe numele meu, am platit impozit in fiecare an. La inmormantarea tatalui meu, sora mea a plecat cu unele bunuri din gospodarie cum ar fi: Cal (varsta 2 ani), Caruta (roti Aro), Harnasament - Ham(nou), Porumb-Stulete (24 cosuri), 2 porci ( 7 luni), dolarul la vremea respectiva era 22.300 lei, suma se ridica la ~ 26.920.000 lei la 12.07.2000. Pe 18.06.2010 sunt chemat in judecata de sora mea la 10 ani dupa moartea ultimului parinte, pentru succesiune. Sunt de acord cu aceasta succesiune dar exista o vorba romaneasca " Banii mei sunt banii nostri, bani ei sunt bani ei!!!". Cum imi recuperez banii investiti de mine: la inmormantare, pomeni, cruce funerara din marmura, consolidare casa, refacerea proprietatii in totalitate( Titlul de proprietate nu avea trecute vecinatatile) printr-o sentinta civila, cadastru. In situatia mea se poate aplica uzucapiune a locuintei timp de 10 ani?
Doresc sa formulez o plangere penala pentru art. 220(tulburare de posesie). Doarece vecinul din partea de Nord a intrat 3 metri latime, pe 50 metri lungime, rezulta un prejudiciu de 150 de m.p. Terenul este reconstituit pe legea 247/2005, nu pot sa imi fac cadastru si ingradirea lui, doarece nu mai detin 1000 m.p.( acum mai detin doar 850 m.p.) si sunt in litigiu cu vecinul meu care a turnat fundatie si nu detine autorizatie de constructie.
Am depus o plangere la postul de Politie Schitu - judetul Giurgiu, pentru art. 208, art. 217 si art. 220 C.p., deoarece vecinul din latura de EST imi ocupa 178 m.p. din proprietatea mea. Politistul a solutionat plangerea cu N.U.P., nu a tinut cont de Titlu de Proprietate si Procesul - Verbal de punere in posesie pe Legea 18/1991, si a Procesului - Verbal emis de Primaria Schitu, prin care vecinul din latura de EST a proprietati mele era somat sa isi retraga gardul si sa imi lase in posesie suprafata ocupata. Doresc sa aflu daca mai sunt cai de atac la rezolutia N.U.P. ,solutionata de politist si daca pot sa deschid actiune impotriva politistului. Sau cum pot sa procedez in situatia expusa.
Discuție Succesiune.
Tata este decedat, fratele lui a decedat, nu era casatorit, a lasat prin testament cota sa concubinei, eu ca nepot(de frate) ce cota mostenesc in urma decesului unchiului meu?
Cum pot contesta art. 278 ind. 1 C.p.p, in calitate de petent, intr-un RECURS
Răspuns la discuția Imobil demolat in 1984
ioniuly a scris:

Imobil demolat in anul 1984, nu am primit despagubiri, am facut NOTIFICARE catre Prefectura Bucuresti in termenul impus de lege. Am specificat in notificare cerintele: despagubire pentru imobilul demolat, doar constructia era proprietatea parintilor. Ce demersuri mai trebuie sa fac?
Imobil demolat in anul 1984, nu am primit despagubiri, am facut NOTIFICARE catre Prefectura Bucuresti in termenul impus de lege. Am specificat in notificare cerintele: despagubire pentru imobilul demolat, doar constructia era proprietatea parintilor. Ce demersuri mai trebuie sa fac?