avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Activitate Petra Suciu

Activitate Petra Suciu

Bună seara! În urmă cu un an, mama a fost încadrată în grad de handicap accentuat în urma montării unei proteze totale de șold ca urmare a unei luxații congenitale.
În urma reevaluării anuale, gradul a fost redus de la accentuat la mediu, deși starea mamei nu a suferit îmbunătățiri între timp, dimpotrivă. În consecință, a înaintat o contestație la Comisia Superioară de Evaluare, la care așteaptă răspuns.
În cazul în care răspunsul Comisiei se va dovedi nesatisfăcător, va mai avea posibilitatea acționării în instanță, dacă răspunsul Comisiei va depăși termenul de 30 de zile de la eliberarea deciziei de încadrare în grad de handicap? Sau ar fi mai indicat să se adreseze deja Tribunalului, deși încă nu a primit răspunsul la contestație?
Care ar fi cea mai recomandată cale de urmat în această situație? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Risc maternal
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Discuție Risc maternal
Bună ziua! Sunt însărcinată în 11 săptămâni și lucrez în învățământ. În urma evaluării, Medicina Muncii mi-a aprobat concediul de risc maternal, însă cele 120 de zile nu îmi ajung până la prenatal. Întrucât eu am dreptul la concediu de odihnă în iulie și august, aș putea lua concediul de risc fracționat, o parte în iunie iar restul începând din septembrie? Deși din lege eu înțeleg că s-ar putea, medicul de familie este sceptic. Mulțumesc!