avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Activitate Proprietar07

Activitate Proprietar07

Adica pot sa fac o ilegalitate dupa care cel care este afectat sa dea el in judecata pentru asi redobandi ce este a lui?! Logica asta eu unul nu o inteleg. Adica este favorizat cel care incalca legea.
In anul 2000 Proprietarul 1 cumpara o parcela. In anul 2002 Proprietarul 2 cumpara o parcela lipita de parcela Proprietarului 1. In Anul 2003 se delimiteaza proprietatile printr-un gard.
In anul 2007 Proprietarul 1 reralizeaza o schita cadastrala a carui limite trece dincolo de gardul desprtitor pe care Cadastrul o accepta.
Conform masuratorilor facute de un topograf autorizat la cererea proprietarului 2, aceasta limita se suprapune nelegal peste proprietatea 2, fiind infaptuita astfel o ilegalitate pe care Cadastrul a acceptat-o la momentul respectiv.
Proprietarul 2 doreste sa reactualizeze schita cadastrala a propriului teren in limitele legale si reale ale proprioetatii dar topograful spune ca va fi respins dosarul de care Cadastru pentru ca schita se suprapune cu schita cadastrala a proprietarului 1 care nu este conforma cu realitatea dar acceptata la momentul respectiv de Cadastru.
Ce ar trebui sa faca Proprietatul 2 sau care sunt etapele legale de urmat de catre acesta pentru as putea realiza schita cadastrala conform actelor si conform masuratorilor facute de topograf?
Mentionez ca proprietarul 1 nu doreste sa refaca schita cadastrala. dar nici nu a adus obiectii la momentul construirii gardului despartitor. Gardul fiind conform masuratorilor realizate la data aceasta de topograf la limita proprietatii 2, fara sa incalce proprietatea 1.