avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate Andraandra1

Activitate Andraandra1

Mulțumesc frumos. Acum având și eu o părere chiar nu mi se pare normal asa ceva adică are o proprietate a lui proprie cumpărată de el eu fiind soția lui, nu înțeleg cum poate alcineva sa aibă acces la asa ceva. Doamne dar ce legii în tara aceasta. Nu mai înțeleg nimic.Bunurile le avem la comun. Ce ar trebui sa fac sa fiu asigurata?! și eu am contribuit în aceșt timp și la teren și la casa.! Cum sa aibă drept cineva care nu a dat 1 leu pentru nimic ce legi avem? Nu Mulțumesc cu respect încă o data.

raluk0207 a scris:

Tot ce are soțul se va împărți intre dvs si ei în condițiile de mai sus.

Mulțumesc mult, acum sunt lămurita. El mai deține si un teren care este doar pe numele lui. La acel teren vor avea drepturi și ei sau nu? Încă o data multunesc.



raluk0207 a scris:

Recomandat este sa va facă testamentul la notar. Și da, este valabil.
Doar dacă la momentul decesului soțului, ar fi în viața soacra dvs, aceasta poate solicita reductiunea testamentului cu 1/4 din cota soțului.
Testamentul rămâne valabil, dar veți fi obligata sa ii achitați o sulta.
Dacă soacra nu va mai fi în viața la decesul sotului, veți moșteni toată cota lui doar dvs.
Dacă ați avea copii, cota soțului s-ar împărți doar între dvs (1/4) si copil (3/4).

Multumesc. Dacă vom avea un copil s-ar schimba totul el va fi cel care va moșteni cel mai mult?Deoarece probleme este în felul următor el apartamentul nostru la renovat și fratele lui este foarte invidios pe el pentru ca el nu este în stare sa fac nimic la a lui, ei nici nu se înțeleg! Și dacă mi-ar face la notar sau chiar si testament de mana ca eu sa fiu moștenitor la tot cei 40% ai lui? Ar fi valabil? Mulțumesc încă o data, toate cele bune va doresc.

raluk0207 a scris:

Nu, ca o sa fiți și dvs proprietară pe o cota parte.
Dar e bine ca soțul dvs sa facă partajul cu soacra și cu frații, acum cât trăiesc și sa își împartă efectiv bunurile.
După care, soțul dvs va poate lasă un testament, astfel încât la decesul lui, sa moșteniți doar dvs.

Mulțumesc frumos! Acum poate par tâmpită dar vor deține mai multe drepturi ca mine îmi pot lua casa? Mulțumesc încă o data.

raluk0207 a scris:

Dacă soțul decedează înaintea soacrei,
1/3 va reveni dvs, iar 2/3 se vor imparti:
- 1/4 soacra (adica 2/12)
- 3/4 frații soțului (adica 6/12)

Dacă decedează soacra înaintea soțului, cota lui se va împărți intre dvs (1/2) si frații soțului (1/2)

Din acei 40% al lui fiecare cota parte?


raluk0207 a scris:

Dvs, fratii sotului și soacra dvs

Buna ziua. O întrebare pentru ăști ce este de făcut pe viitor.Asfel.... sunt doua apartamente succesiune a fost făcută altlel 1 frate 40%, al doilea 40%, mama acestora 20%. Sunt căsătorită cu unul dintre frați cu bunurile la comun fiecare am rămas fiecare cu numele lui. Astfel fiecare are apartamentul lui dar sunt toți 3 moștenitori. Eu voi avea probleme daca în viitor se va întâmpla ceva cu soțul meu nu am nici un drept având in vedere ca eu am investit bani în această casa cine va moșteni parte lui de moștenire ( nu avem încă copii).