Azi am fost la Alpha Bank pentru a solicita dovada închiderii unui cont, încât îmi va fi de folos pentru o potențială refinanțare la o altă bancă foarte curând.
Auzind acestea, agentul băncii mi-a propus să-mi facă o simulare pentru o refinanțare la dânșii, mi-a făcut copie după C.I., m-a întrebat dacă aș avea co-debitor, i-am dat datele mamei.
A început să-mi solicite parolele ce le primeam prin SMS, însă nu primisem încă parolele pe mail și a trebuit să plec. În timp ce eram acasă, am primit ulterior parolele și pe mail, m-a sunat sa i le comunic, ceea ce am și făcut, urmând să mă trezesc pe mail cu o "cerere de credit/emitere card" pentru o sumă de 200.000 lei, credit de nevoi personale. Eu nu am solicitat deschiderea unui cont curent, în niciun caz nu a fost vorba despre deschiderea unui credit de nevoi personale. Singurul lucru pe care l-am discutat a fost că dânsa îmi va face o simulare și nimic mai mult.
Aș vrea să știu ce temei legal am ca să pot solicita închiderea contului, dacă s-a creat într-adevăr, știind că am semnat electronic prin parolele primite, dar rămânând la ideea că acordul meu pentru solicitarea unui credit nu a existat cu adevărat.
Dacă acesta a fost creat, am nevoie să fie închis urgent pentru că nu voi putea realiza refinanțarea la banca la care am creditul Prima Casă curent.