avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate julie_gls

Activitate julie_gls

Buna ziua, am o problema legata de locul de munca si as dori sa aflu o modalitate de a o rezolva daca se poate cu ajutorul d-voastra.este vorba de o ruda care in urma unei contradictii legata de munca cu patronul acesta a luat hotararea de a-l da afara fara nici un motiv intemeiat si fara nici un act la mana. A solicitat somaj deoarece se afla acolo de cativa ani si cum se afla la o varsta inaintata nu mai gaseste usor alt servici, dar i s-a spus sa-si scrie demisia ca sa nu-i faca acte de somaj.A refuzat iar cand s-a prezentat la servici in ziua urmatoare nu l-a primit si i s-a spus sa mearga acasa. A mers la I.T.M. si a facut o sesizare ca patronul nu l-a primit la servici si nu i-a dat nici un act la mana pt somaj urmand ca in 30 de zile sa afle un raspuns.Va intreb daca in perioada asta ii desface contractul de munca pe alt motiv au voie?Va rog sa ma ajutati cum puteti
Buna, eu sunt in somaj de 3 luni ( din februarie )si drept urmare mai am inca 3. Am intrebat daca mi se prelungeste perioada de somaj si mi s-a raspuns ca doar cei ce au lucrat in domeniul productiei beneficiaza de prelungire,iar eu am lucrat in comert si ca nu ma incadrez.Este adevarat lucrul acesta, ca doar anumitor persoane li se prelungeste perioada de somaj? Va rog sa ma informati si pe mine si sa ma sfatuiti cum sa procedez