avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate biia

Activitate biia

Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in custodia mamei si s-a stabilit, de catre instanta judecatoreasca, ca tatal meu sa plateasca o pensie alimentara de 25% din salarul sau. intre timp, el si-a schimbat locul de munca, iar venitul sau a crescut substantial. a continuat pentru o perioada sa imi plateasca pensie alimentara, insa fara a fi recalculata. deci, la nivelul salariului vechi. pe moment, nu am facut nimic in aceasta privinta. de vreo 2 ani incoace nu am mai primit deloc bani de la el, nici macar pensia veche. acuma m-am hotarat sa deschid un proces prin care sa cer platirea pensiei alimentare ca procent din salariul actual. intrebarea mea este daca pot cere sa mi se plateasca si din urma, avand in vedere ca nu am depus nici o plangere pana acum. din cate am inteles si am mai citit, am dreptul la pensie alimentara pana la 25 de ani, atata timp cat sunt studenta. multumesc