avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa vand un teren pe baza testamentului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa vand un teren pe baza testamentului?

bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea mostenirii nu a fost facuta.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:30, 4 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Fara dezbaterea succesiunii mama dvs nu va putea instraina acel teren si nici un notar nu va accepta sa autentifice o promisiune de vanzare cumparare sau un antecontract de vanzare cumparare pana nu se dezbate succesiunea!B-)
antecontractul de vanzare cumparare reprezinta doar o promisiune de vanzare,
nu presupune o autentificare la notar pt ca nu se instraineaza proprietatea
Alina Stroila a scris:

antecontractul de vanzare cumparare reprezinta doar o promisiune de vanzare,
nu presupune o autentificare la notar pt ca nu se instraineaza proprietatea

Zau? Si unde se semneaza? Pe coltul mesei intre 2 persoane? Caci daca se vrea a fi semnat la notariat inseamna forma autentica , stimata doamna!:hammer:
Sau "recomandati" semnarea sub semnatura privata sau cu legalizare de semnatura ? :D
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale ContSters61634 ContSters61634 Daca in urma defunctului raman 2 mostenitori (sotia si copilul acestuia) se poate vinde sa zicem o casa sau un teren fara a face succesiunea daca ambii ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara succesiune azumy azumy As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)