X in caliatate de tata, a platit lui Y=fiul, pensia de intretinere pana la majorat, apoi in continuare cat a fost student. Fiul, aduce in fata instatei dovada ca in 2006 s-a retras de la facultate si a inceput cursuri la o alta factultate dar invatamant la distanta. Instanta apreciaza ca are timp sa desfasoare activ din care sa-si procure un castig, dispune sistarea pensiei de intretinere incepand cu data introducerii cererii de catre tata adica din luna feb 2006. dar pana sa devina irevocabila adica in august si pana s-a comunicat adica la sf anului 2006, tatal a continuat sa plateasca pensia .
INTREBARE: cum mai recupereaza banii dati in plus??? ce actiune trebuie introdusa la instanta???
actiunea ce trebuie formulata este pe calea dreptului comun pentru recuperarea platii nedatorate. Cf Codului Civil o plata este nedatorata in conditiile in care nu are just temei pentru a o efectua. Asadar, in cazul tau o data cu ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti si pana la data ultimei plati, totalul sumei poate fi solicitat pe cale judecatoreasca (dar cred ca trebuie timbrata la valoare actiunea). Obiectul actiunii> restituire suma de... avand titlu de plata nedatorata
Va rog, spune-ti-mi:
miliuta
care este procedura de dare in judecata a tatalui (stiu ca acest lucru este dureros ,dar asa este viata iar acest cuvint ,,tata\"nu vine bine la toata llumea ... (vezi toată discuția)