Buna ziua!
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez.
Ambii parinti au decedat:
-mama in august 2007
-tata in 11.10 2009
Sint unica mostenitoare si nu exista alte probleme de mostenire.
Dupa moartea tatalui meu (pe 11.04.2010 se implinesc 6 luni)a ramas un apartament,si inteleg ca ar trebui sa fac succesiunea pina in 2 ani pt.a nu plati si tx.la stat.
-Problema este ca nu stiu daca trebuia obligatoriu facuta succesiunea si dupa mama...era necesar in sit.in care sint unica mostenitoare?..trebuia sa fac 2 succesiuni si dupa ea si dupa tata?...problema este ca daca este asa am depasit deja 2 ani cu ...8 luni!
-acum dupa tata trebuie neaparat sa fac declaratie de acceptare a mostenirii pina in 6 luni?
Ca in orice loc de pe pamant, si in acest forum sunt oameni bine pregatiti in domeniul in care acorda consultanta si altii.
Unele raspunsuri pe care le primiti e posibil sa provina de la a doua categorie.
Dna avocat Cristea si dna avocat Stangaciu v-au oferit raspunsurile corecte.
2 ani este termenul in care nu platiti impozit.
Ceea ce nu vi se pare normal, este de fapt legea, care uneori e...cum e, de aceea in mod permanent este modificata si imbunatatita.
De drept, trebuie sa faceti succesiunea dupa ambii parinti.
De fapt, ca sotul supravituitor si dvs. nu ati mai dezbatut succesiunea dupa parintele ante-decedat este un lucru bun pt dvs. in prezent. Pentru ca, ar fi fost mai multe acte de intocmit, ar fi fost doua certificate de mostenitor etc.
Ca in orice loc de pe pamant, si in acest forum sunt oameni bine pregatiti in domeniul in care acorda consultanta si altii.
Unele raspunsuri pe care le primiti e posibil sa provina de la a doua categorie.
Dna avocat Cristea si dna avocat Stangaciu v-au oferit raspunsurile corecte.
2 ani este termenul in care nu platiti impozit.
Desi imi pareti prin prisma raspunsurilor date in forum a fi un om pregatit , faptul ca nu cititi cu atentie topicurile face sa se piarda in neant aceasta "pregatire in domeniul in care acordati consultnta" .
Ideea pe care o precizasem in raspunsul dat era faptul ca taxa notariala este aceeasi(bineinteles daca nu se schimba legislatia) si daca se dezbate succesiunea in 6 luni si daca se face in 3 ani (era un exemplu ) . Nu m-am legat de taxa datorata statului (cei 1%) . Si spre stiinta dvs. sa stiti ca se elibera un singur certificat de mostenitor la succesiunea succesiva (succesiune facuta in acelasi timp pentru ambii parinti in cazul de fata ) Si asta fara sa am pretentia de a fi considerat "pregatit" . A spune despre cineva ca este sau nu este pregatit este (sub diferite forme) nu numai lipsita de fundament (prea subiectiva ) ci este pana la urma o chestie de lipsa a bunului simt , mai ales cand vine de la un "coleg de profesie" .
Daca vorbele mele au fost prea dure imi cer scuze ... poate ca am raspuns cu aceeasi masura ... :love1: