avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

medicina muncii

Daca un salariat nou angajat este trimis la medicina muncii si rezultatele nu au iesit in regula, ce se intampla cu acel angajat si ce masuri trebuie sa ia inspectorul de resurse umane? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gangan , utilizator 22:45, 8 Februarie 2007
pai intai trebuia sa vina cu certificat medical de la medicina muncii si apoi sa fie angajat:O
in cazul in care a fost deja angajat, poate fi concediat pe motive medicaleB-)
dar daca angajatul se imbolnaveste de o boala profesionala, dupa 4 ani de activitate la acelasi angajator? ce se intampla cu el? este obligat angajatorul sa-i asigure un alt post in cadrul firmei, sau il da afara pe motiv ca nu mai corespunde din pct. de vedere profesional? :O stiti, cumva, cadrul legislativ care l-ar obliga sa-i asigure un alt post? :-/
E o procedura mai lunga... Se intocmeste un referat (necorespunderea profesionala )... Angajatorul are obligatia de a gasi un post pentru salariatul respsctiv . Daca nu sunt posturi valabile in societate, cere ajutor de la I.T.M.
mi se pare normal sa-i ofere, obligatoriu, un post, mai ales ca respectivul angajat s-a imbolnavit datorita modului defectuos si , totodata, indiferent prin care angajatorul si-a indeplinit sarcinile obligatorii de asigurare a sanatatii si securitatii la locul de munca. X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necorespundere profesionala ellyza1 ellyza1 Buna ziua, Intrebarea mea este: poate un angajator da concedieze dupa doi ani , un angajat pentru necorespundere profesionala? Dar dupa 6 ani? ... (vezi toată discuția)
Mai au angajatorii mijloace sa foloseasca art. 61 litera d) din codul muncii? PaulaAcsinte PaulaAcsinte Teoretic, articolul 61 litera d) din Codul Muncii permite in prezent Angajatorului sa dispuna concedierea Angajatului…..”in cazul in care acesta ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post dupa sase luni de la intoarcerea din cic mariaraluca mariaraluca buna ziua Din luna aprilie 2007 pana in aprilie 2010 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap mediu. In ziua cand m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)