avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa fara acte.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa fara acte.

Ce as putea face in urmatorul caz?
Bunicii mei, au o casa si poamant la tzara. Pe pamantul pe care este contruita casa (casa ridicata din 1920), i a-s facut titlu conform legii 18/1991, si i s-a eliberat in 1995. Dar este cuprins numai pamantul din curte, atata. Casa nu este cuprinsa niciunde.
Avand in vedere ca mostenitorii bunicilor de pe mama, este doar mama mea si atata, ce as putea face in acest caz?
Pe pamant i s-a dat titlul de la primarie dupa legea 18. Bunicul meu este decedat. Ca sa poata vinde nu are acte decat pe pamant, dar pe casa nu.
As putea rezolva pe cale de accesiune? Ce fel de accesiune? As putea sa-mi dati un model de actiune?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Goergiana , utilizator 14:16, 7 Iulie 2011
Nu ma poate ajuta nimeni?
Aveti de facut urmatoarele , in aceasta ordine :
1. referitor la teren : succesiunea notariala in urma defunctului bunic , urmat de partaj voluntar notarial daca mostenitorii se inteleg cu p[rivire la impartirea bunurilor defunctului ;
2. actiune in instanta invocand uzucapiunea pentru imobilul contruit care este inregistrat in evidentele primarie si pt care s-au platit impozite si taxele aferente .
pt. acesta actiune sfatul este sa apelati la un specialist ...la un avocat ...
Multa bafta !

@kyandra , as dori sa cunosc si eu in baza carui art. din legea nr. 18/1991 Ordinul Prefectului poate avea ca obiect imobile (case de locuit) ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Am vazut cateva cazuri de OP emise doar pentru imobil, fara curte, in baza art. 23 din legea 18/1991...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Kyandra, moderator
buna ziua!sunt interesata daca cineva imi poate raspunde? Cunosc pe cineva care a primit un teren drept mostenire,iar acum 5 ani au ridicat casa fara acte,fara autorizate,de asemenea au tras lumina apa etc fara nici un fel de acte sau plati.nu au act de proprietate sau alt tip de acte doar cel de mostenire.daca raportez asta unde raportez si vreau sa stiu daca doar ii amendeaza sau le demoleaza constructia?multumesc anticipat
Pentru a cere demolarea unei case, trebuie sa aveti motive serioase.Casa reprezinta o nevoie sociala si prt.a fi demolata, trebuie sa reprezinte inconveniente deosebite-si pt.demolare trebuie autorizatie de demolare.Chiar si o instanta va pune in cumpana interesul economic , utilitatea unui astfel de act-pt. o constructie facuta fara autorizatie, prin sesizarea org.abilitate sa faca acest lucru, se da amenda si se impune intrarea in legalitate in anumit timp si in anumite conditii.
Pentru a cere d-voastra acest lucru, trebuie sa parcurgeti o anumita cale administrativa, in primul rand, si mai apoi sa dovediti ca sunteti persoana direct interesata , care sunteti afectata de acea constructie-altfel toti am putea cere daramarea tuturor constructiilo, doar ca nu ne impacam prea bine cu respectivii proprietari!!!!!!!!!!.Noroc ca mai exista si legi.
P.S-
sa stiti ca certificatul de mostenitor ii da dreptul de proprietate, acestuia fiindu-i recunoscuta valoarea juridica de act notarial prin L.36/1995 si prin L.7/1996, art..28 si art.67 din Regulament care prevede ca „in cazul procedurii succesorale notariale, notarul public va inainta biroului de carte funciara competent, in numele succe­sorilor, cererea de inscriere a drepturilor lor in cartea funciara, impreuna cu cer­tificatul de mostenitor si cu celelalte acte necesare, inclusiv chitanta de plata a taxelor de inscriere-deci incontestabil legiuitorul a recunoscut valoarea juridica a certificatului de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Proprietate teren ralu192000 ralu192000 Buna ziua, eu am o problema cam incalcita. Bunicii sotului meu au avut 7 copii (2 baieti, 5 fete), carora le-au lasat mai multe terenuri, \\\"la comun\\\". ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate ola71 ola71 Buna ziua.Am doar titlul de proprietate emis bunicilor,cum obtin contractul de proprietate ptr casa necesar emiterii buletinului de identitate?:( (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)