avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Facultate - vechime in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Facultate - vechime in munca?

Buna ziua, am absolvit facultatea la zi in cadul Politehnicii in anu 2009. Pana in prezent nu am lucrat cu contract legal de munca si nici nu detin carte de munca. As dori sa aflu:
1) daca anii de facultate sunt trecuti ca vechime si in ce conditii
2) cum fac sa trec anii de munca ca vechime daca nu am carte de munca
3) conteaza faptul ca am terminat facultatea in 2009 si nici in prezent nu muncesc, adica nu vreau sa pierd acesti anii ca vechime.

Va multumesc si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 19 Decembrie 2018
Pe langa diploma si anexele sale, ar trebui si o adeverinta din care sa rezulte durata normala a cursurilor efectuate la zi (data de inceput si cea de finalizare), intrucat vechimea la pensie se calculeaza pe ani, luni si zile (in anexele la diploma nu se precizeaza decat anii de studii)
Buna ziua!
Intrebarea mea este daca cei 3 ani de practica de specialitate din timpul facultății se pot considera vechime în munca, pe baza unei adeverințe eliberate de Universitate?Imi este necesar pt.un concurs unde se cere vechime de 6 luni .
Mentionez ca anii universitari au fost între 2006-2009, la fara taxa, perioada in care nu am lucrat dar
mergeam si ca voluntar in cadrul unei asociații pe parcursul unui an + 3 luni de stagiar in domeniu, in Franta.Exista vreo posibilitate de a demonstra vechime în munca timp de 6 luni?
Multumesc!
Nu se pot considera vechime în munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Ciprian28 Ciprian28 buna ziua ,o intrebare am si daca se poate sa ma lamuriti,am terminat facultatea in 2009 eu eram atunci angajat la o firma cu contract de colaborare,mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj...help Amalia_E Amalia_E Mi-am incheiat studiile anul acesta in iunie dar fara a-mi sustine lucrarea de licenta. 1. Pot sa beneficiez de ajutor de somaj pana in momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Drept somaj vladuta vladuta am 34 ani vechime dar in ultimele 12 luni am lucrat 6 luni iar in ultimele 24 am si 7 de somaj .Pot beneficia de somaj avand in vedere ca postul de munca sa ... (vezi toată discuția)