avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresat in drumul mare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresat in drumul mare

buna! am si eu o intrebare :ce pedeapsa poate lua o persoana cand intra la mine in masina (eu eram la volan tocmai vroiam sa plec) si incepe saami aplica lovituri ; am fost la politie si mi-a spus de certificat medico-legal,apoi persoana violenta hop si ia la politie sa-si scoata si ia certificat medico-legal..dar va asigur ca nu a fost lovita am reactionat in legitim aparare(propria mea masina)..Pot primi si eu amenda?
Cel mai recent răspuns: Juhasz Emilia , utilizator 14:41, 22 Aprilie 2010
Pana la aplicarea pedepsei de catre instanta, mai aveti cercetarea penala de trecut. Pedeapsa o aplica un procuror (respectiv o amenda administrativa in caz de NUP) sau un judecator daca ajunge dosarul in instanta de judecata, in functie de probe si de gravitatea loviturilor.
mult succes.
av. M.Hornea
Depinde, in principiu depinde de nr. de ingrijiri medicale insa, probabil este incidenta infractiunea de loviri si alte violente, in cazu careia pedeapsa este intre o luna si 3 luni sau amenda, de la 3 luni la 2 ani sau amenda daca aveti cel mult 20 de zile de ingrijiri.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
Daca dvs ati scos certificat medico legal, pentru loviturile primite, sunt specificate numarul de zile pentru ingrijiri medicale. In functie de acestea se face incadrarea juridica a faptei acelei persoane , iar instana este cea care va aprecia si aplica pedeapsa pentru respectiva fapta...
Singura problema pentru dvs.este sa dovediti veridicitatea afirmatiilor facute ,la cerecetari,prin administrarea probatoriilor cu acte(certificatul medico-legal,alte acte),martori care au vazut declansarea si desfasurarea incidentului.
Eventual,angajati un avocat care sa va sustina cauza in timpul cerecetrilor si eventual in instanta,
Si eu tot caz asemanator am. Doar ca e mai smecher partea invinuita e si medic deasupra. Dar dupa propunerea avocatei am cerut procurorului expertiza in cazul certificatului medic-legal. Si aici poate dovedi ca nu eu am fost cauzatorea leziunilor descrise si nu in ziua respectiva s-a cauzat acele leziuni. Se mai cere sa se dovedeasca daca intr-adevar eu as fi putut lovi cu acea forta raportat la forta dintre noi, inaltimea etc. CML dovedeste ca a avut leziuni dar nu neaparat si cine si cand le-a cauzat. Succes, nu va lasati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovituri si alte violente Simica Simica Buna ziua .Am fost lovit de mai multe persoane cu bate fara motiv am certificat m.l. cu zile de ingrijiri sub 20 cu toate ca au trecut mai multe luni ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Agresiune Cristian81 Cristian81 Buna ziua, un vecin a venit la mine acasa , a sunat la usa am deschis fara nicio ezitare ,deoarece nu m-am certat niciodata cu el si m-a lovit cu pumnul in ... (vezi toată discuția)