avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari legate se succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari legate se succesiune

Bunici mei o o casa propritate privata ( in contract fiind proprietari amindoi), ei au o singura fica(respectiv mama mea). Bunicul a decedat si acum dorim vanzarea casei? Intrebari:
1. Trebuie facuta succesiunea sau bunica poate sa o vanda doar ea?
2. Ce acte sunt nevoie pentru a face o succesiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 23:10, 19 Februarie 2007
Cata vreme dupa data avizarii a unuia din mostenitori, acesta poate fi declarat strain de mostenire.
Cata vreme dupa data avizarii a unuia din mostenitori, acesta poate fi declarat strain de mostenire.

1. sterge 3 din cele 4 mesaje identice
2. Este un termen de 6 luni, de la deschiderea mostenirii, in care orice posibil mostenitor trebuie sa se pronunte asupra mostenirii(sa accepte sau sa renunte, sau... treaba lui) Acest termen este unul de prescriptie a.i. se supune regulilor prescriptiei(suspendare, intrerupere, repunere in termen). Acceptarea se face in mai multe feluri, nu neaparat expresa la notar.
Daca nu vine la mostenire dupa ce a fost avizat, si termenul curge curat, va fi strain de mostenire. Iar daca se trezeste mai tarziu ca vrea si el mostenire are dreptul sa se adreseze instantei, insa va trebui sa demonstreze mai multe lucruri.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2007
ContSters30587, utilizator

Alte discuții în legătură

Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)
Succesiune AdrianBogdanA AdrianBogdanA Buna ziua Bunica din partea mamei a divorțat de bunicul acum vreo 30 de ani. Bunicul s-a recăsătorit , iar acum 20 de ani el a decedat. Mama mea fica lui a ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor Mihaela Enache Mihaela Enache Bunicul meu a decedat la inceputul lunii mai. El are 3 copii : mama, fratele si sora ei. Stiu ca acceptarea mostenirii se face intr-un termen de 6 luni. ... (vezi toată discuția)