avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTAMENT!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTAMENT!

In primul rand imi cer scuze ca imi permit sa va deranjez,In legatura cu un act de testament indraznesc sa va adresez o intrebare ,deoarece situatia este destul de disperata.
Am sa va relatez pe scurt : unchiul meu in varsta de 93 de ani(avand dese probleme cu memoria la aceasta varsta ) a lasat prin testament imobilul in care locuieste si banuiesc toate bunurile sale unei persoane care sa angajat sa il ingrijeasca ,insa dupa ce actul a fost intocmit aceasta persoana a disparut cu tot cu act!
Cum putem anula acest act ?
Va multumesc
Cosmin
aici va trebuie neaparat o expertiza psihiatrica. il duceti la un medic psihiatru care il va intreba lucruri simple. din cate am vazut, pers. cu care am fost, a fost intrebata cand s-a nascut, unde, cum se numesc parintii, ce studii are si unde le-a facut. analiza psihiatrului nu e foarte complicata. intr-un cuvant batranul trebuie sa stie cat de cat "cine este". am vazut ca a semnat acte o persoana de 82 de ani care a fost internata de vreo 3 ori la voila- spital de boli mintale, care desi ma stie de mic copil, mi-a uitat numele. asa ca daca a semnat o asa pers. sclerozata, cu siguranta va putea semna si batranul dvs. am discutat cu niste notari care mi-au spus ca lipsa memoriei la batrani n-ar fi asa impediment la semnarea actelor, fiindca uitarea e inerenta varstei. oricum situatia se schimba daca batranul sustine ca se numeste napoleon sau stefan cel mare:D apoi sa va faca testament sau alt act, nu se stie ce a incheiat deja cu persoana care ziceti ca a disparut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters65040 ContSters65040 Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Procura si testament ContSters83715 ContSters83715 1) pentru o procura valabila (facuta de cetateni simpli), cati semnatari trebuie sa fie? (cati au dreptul sa fie tot din aceeasi familie?) 2) pentru un ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)