avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posturi vacante disponibile la data inchierii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posturi vacante disponibile la data inchierii contractului de munca

Buna ziua,

Am primit o dispozitie (de la Biroul de Resurse Umane ) pentru incetarea contractului de munca, insa 2 chestii mi-au atras atentia:

- Avand in vedere prevederile HCL nr.... prin care s-a aprobat desfiintarea postului de inspector de specialitate din cadrul...

- In conformitate cu prevederile din Codul Muncii si tinand seama de pregatirea dvs profesionala va punem la dispozitie lista posturilor vacante din cadrul institutiei la data prezenta si anume:
1. In cadrul Sectorului de Gospodarire doua posturi: Muncitor Calificat I - calificat in activitati agricole si 1 post de Ingrijitor

Desi scrie ca se tine seama de pregatirea mea profesionala, este legal sa imi propuna un post mult sub nivel? Sa ma `avanseze` de la inspector la muncitor?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: hotialaromani , utilizator 08:29, 20 Aprilie 2010
Solicitati sa vi se explice in ce baza legala s-a desfintat postul dv.
Daca se exprima motivat, adica postul nu mai exista, au procedat corect, expunandu-va variantele posturilor disponibile, chiar daca sunt sub pregatirea dv. profesionala.
Aveti capacitatea de a accepta sau refuza postul, in functie si de necesitatile dv. materiale sau de mandrie.
Postul a fost desfiintat datorita modificarii structurii organigramei, in scopul `eficientizarii activitatii`.
Problema nu este ca au desfiintat, eram in conflict cu seful, insa desi sunt alte posturi disponibile corespunzatoare studiilor mele, mi se ofera cele mai de jos.
Este o tactica adoptata de in cazul tuturor angajatilor restructurati in ultimele luni. Cred ca este o lege care ii obliga sa faca demersurile astea, si au nevoie de acoperire.
De acord cu dvs. Cel mai bine faceti contestatie in laTribunalul de unde domiciliati in 30 de zile de la comunicarea deciziei.daca lucrurile stau asa aveti sanse sa fie anulata.Binenteles trebuie si probate afirmatiile
Intentia mea nu este de a anula hotararea, dar mai bine va explic cum stau lucrurile.
M-am angajat in august 2007 si am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata, insa intr-un act aditional incheiat tot la data respectiva, imi luam angajamentul de a nu pleca din institutie inainte de 3 ani, altfel voi fi obligat sa platesc despagurbiri etc.
Datorita unor discutii in contradictoriu cu seful, a hotarat sa imi desfiinteze inainte de termen postul, si astfel nu am reusit sa imi duc la bun sfarsit proiectul pt care am fost angajat.
Sunt constient ca Tribunalul nu imi va rezolva pb inainte de incheierea proiectului pe care l-am implementat (ian 2011), vreau doar sa cer daune morale si plata salariilor pentru lunile ramase.
Mentionez ca asta ar fi a 8 a `contestatie` care cauta solutionare la Tribunal, datorita concedierilor facute de institutie in mod abuziv in anul 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Conflict munca vasilica.blaga vasilica.blaga Compania la care lucrez m-a anunta ca a desfiintat postul pe care il ocupam fara nicio legatura cu performantele mele profesionale. Acesta este doar un ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie miki_M miki_M Conform OUG 63/2010 au fost desfiintate posturile vacante , astfel incat nu s-au mai intrunit conditiile de existenta a unui birou. Functia mea era de sef ... (vezi toată discuția)