am si eu o mare nelamurire!las platA intretinerii s-a adaugat luna aceasta o penalitate de 1100 lei adunata din 2006-2009.eu in 2008 am reusit sa revin cu plata intretinerii la zii.iar acum ma trezesc la intretinere cu o penalitate de acum 3 ani.este posibil asa ceva?chiar va rog sa ma lamuriti si pe mine,ca administratorea a inceput sa rada cand am intrebat-o dak e de platit,iar pe un ton ironic mi-a raspuns ca da....si sunt foarte nemultumita can u mi-a zis cand mi-am platit toate datoriile ca am de platit si penalitati.v-a rog lamuriti-ma si pe mine!!va multumesc:D
nu s-a schimbat nimic.pur si simplu ne-a anuntat ca avem de platit restante.aparute din 2006.stiu ca s-a schimbat presedintele blocului,dar nu cred ca are nici o legatura.in fine.....totusi ma gandesc ca e vorba de o suma mare adunata in 3 ani de zile,mai ales ca mai mult de 10mil la intretinere nu aveam,dupa care in 5-8luni reuseam sa-mi platesc toata datoria .
Acest presedinte a vazut ca nu se calculau penalizari si probabil a impus in comitetul executiv o decizie prin care sa se calculeze retroactiv toate penalizarile.
Dar, asa cum in sistemul nostru juridic legile nu au caracter retroactiv, asa nici presedintele nu poate dispune calculul acestor penalizari, daca nu exista o decizie anterioara.
Deci Dv. faceti o solicitare scrisa in care cereti sa vi se arate PV al sedintei de comitet executiv in care s-a decis calculul penalizarilor sau statutul asociatiei in care se prevede acest lucru sau un PV al vreunei Adunari Generale in care s-a hotarat perceperea de penalizari.
Calcularea acestor penalizari se poate face numai incepand cu data documentului scris (PV sau statut) si se poate face si retroactiv in cazul in care administratorul a neglijat calculul acestora. Se poate interpreta ca o neglijenta in activitatea sa, dar se poate recalcula in prezent.
In cazul in care nu vi se arata acest document scris, atunci Dv. puteti sa nu platiti penalizarile asteptand sa fiti chemata in instanta unde asociatia trebuie sa dovedeasca cu act scris aceasta decizie, iar Dv. sa dovediti ca nu vi s-a dat acces la acest document prin cererea scrisa adresata presedintelui despre care v-am scris mai sus si la care nu vi s-a raspuns. Cererea scrisa o faceti in doua exemplare (din care unul inregistrat, datat, semnat si stampilat de presedinte ramane la Dv) si trebuie sa primiti raspuns la ea, tot inregistrat.