avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer drept proprietate

As dori sa stiu daca este posibila transferarea dreptului de proprietate asupra imobilului unuia dintre parintii mei, modalitatea/modalitatile de transfer si documentele necesare, eventual taxe. Mentionez ca imobilul este achizitionat in rate, a fost in proprietatea statului, contractul este pe numele tatalui si sunt platite doar o parte din rate, restul urmand a se plati in timp (contractul este pe 25 de ani) - in loc de chiria ce se platea inainte de introducerea legii ce a permis achizitionarea.
Care dintre modalitatile de transfer a dreptului de proprietate este indicata in acest sens si ce presupune de fapt?
Multumesc si astept cu real interes raspuns din partea...profesionistilor
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:59, 25 Aprilie 2010
Contractul este in alt oras, eu ma aflu in Bucuresti. Bineinteles ca am acces la contract, dar intrebarea era oricum preliminara. Din raspuns inteleg ca daca ar exista clauza mentionata, as avea drept la mostenire - cand se mostenesc si debite si credite...Daca nu, singura varianta ar ramane concesionarea contractului - cred ca donatie sau vanzare-cumpare nu se pot face daca nu este proprietar de drept, adica suma achitata integral.
In mare parte am aflat cam ce doream. Cand voi avea contractul in fata revin cu detalii.
Multumesc mult si tinem legatura!
Duminica frumoasa,
Ana Grama
cred ca donatie sau vanzare-cumpare nu se pot face daca nu este proprietar de drept, adica suma achitata integral.

Detentorul precar nu are dreptul de dispozitie ( dreptul de instrainare ).
Succesiunea deschisa prin moarte, insa , presupune, odata cu acceptarea acesteia in termenul de 6 luni de la deces , atat dobandirea activului , cat si a pasivului patrimonial .(drepturile si obligatiile sunt transmise catre coerezi, daca nu exista vreo clauza limitativa in contract ).
ana grama a scris:

Cand voi avea contractul in fata revin cu detalii.
Multumesc mult si tinem legatura!

Asteptam noi informatii cand le veti avea. Atunci o sa va spunem sigur ce se poate face. Vanzare-cumparare sau donatie sigur nu. Probabil cesiune dar cu acordul societatii. E totusi posibil sa existe clauze pt mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trasnferul dreptului de proprietate vevecris vevecris Problema se pune in felul urmator: Apartamenul in care locuim apartine socrei mele. Ea are 4 copii iar casa este cumparata in 2003 prin contract de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui meu danita68 danita68 ce drepturi au copiii celei de a doua sotii, in conditiile in care apartam. este intabulat cu prima sotie, iar dupa decesul ei suntem trecuti pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament byzu_68 byzu_68 va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: acum ceva timp am achizitionat un apartament prin credit imobiliar. insa, din cauza ca nu lucram in tara, ... (vezi toată discuția)