avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburare de posesie

Doresc sa formulez o plangere penala pentru art. 220(tulburare de posesie). Doarece vecinul din partea de Nord a intrat 3 metri latime, pe 50 metri lungime, rezulta un prejudiciu de 150 de m.p. Terenul este reconstituit pe legea 247/2005, nu pot sa imi fac cadastru si ingradirea lui, doarece nu mai detin 1000 m.p.( acum mai detin doar 850 m.p.) si sunt in litigiu cu vecinul meu care a turnat fundatie si nu detine autorizatie de constructie.
da,dar sa va aflati in termenul legal de 2 luni,mergeti pe actiunea civila.Succes!

Av C Voicu
Penalul tine loc civilul ( aceasta o cauza obligatorie de suspendare a procesului civila) , daca a fost inceputa urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunii de tulburare de posesie ( fapta continua , sub forma elementului material).
Asa incat , termenul de prescriptie curge de la data efectuarii ultimul act material ( stapanirea ilicita efectiva ).
Nimic nu va impiedica , insa , in caz ca nu s-a inceput urmarirea penala , sa transati acest litigiu in fata instantei civile (impacarea partilor inlatura raspunderea penala).
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Teren aflat in proprietate revendicat de primarie avas76 avas76 Buna ziua. Poate titlul nu reprezinta exact situatia dar sa va explic situatia in care ma aflu. Bunica mea detine in proprietate un teren de 252 m.p.(dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi sau demonstra o tulburare de posesie? maxxwollf maxxwollf am un teren (capatul terenului) care a fost ocupat abuziv pe toata latimea si pe o lungime de 40m .Am reusit sa scap de cel ce la ocupat prin hotarare ... (vezi toată discuția)