Doresc sa formulez o plangere penala pentru art. 220(tulburare de posesie). Doarece vecinul din partea de Nord a intrat 3 metri latime, pe 50 metri lungime, rezulta un prejudiciu de 150 de m.p. Terenul este reconstituit pe legea 247/2005, nu pot sa imi fac cadastru si ingradirea lui, doarece nu mai detin 1000 m.p.( acum mai detin doar 850 m.p.) si sunt in litigiu cu vecinul meu care a turnat fundatie si nu detine autorizatie de constructie.
Penalul tine loc civilul ( aceasta o cauza obligatorie de suspendare a procesului civila) , daca a fost inceputa urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunii de tulburare de posesie ( fapta continua , sub forma elementului material).
Asa incat , termenul de prescriptie curge de la data efectuarii ultimul act material ( stapanirea ilicita efectiva ).
Nimic nu va impiedica , insa , in caz ca nu s-a inceput urmarirea penala , sa transati acest litigiu in fata instantei civile (impacarea partilor inlatura raspunderea penala).
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)