avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizita minor !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizita minor !

In urma unei hotarari judecatoresti( privind un divort) ramasa defintiva si irevocabila printre alte aspecte s-a stabilit si un program vizita minor .
Incercand sa port o discutie cu mama copilului referitor la acest aspect , mi-am dat seama ca aceasta nu-l v-a respecta .
Care sunt pasii legali si normali daca vineri la ora 17 .00 nu-mi da voie sa iau copilul ???
Va multumesc anticipat ??
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 11:11, 30 Aprilie 2010
Exista si varianta executorului judecatoresc,care sa faca proces verbal de opunere la executarea sentintei de vizitare a minorului.
Daca minorul se opune este foarte greu,pentru ca dvs.trebuie sa ii dovediti acestuia ca nu trebuieste sa se teama,practic,sa ii recastigati increderea, pentru ca opunerea minorului consemnata nu poate rezolvata prin luarea acestuia cu forta.
Daca refuzul copilului survine din teama care i-a inspirat-o o mama inconstienta si care vede astfel normale lucrurile , cine-i de vina ?
Nu copilul ci mintea bolnava a celui care zice ca-l iubeste si instanta i l-a incredintat , considerand-o pe aceasta sanatoasa si capabila !?
Este foarte posibil sa aveti dreptate,dar opozitia manifesta a minorului, nu poate fi rezolvata cu forta,chiar daca va anima un sentiment puternic de dragoste parinteasca fata de acesta.In mod cert,niciun legiuitor din lume nu poate rezolva aceasta situatie .
De aceea va sfatuiam sa incepeti prin a va apropia de propriul copil cu toata precautia si sa ii recastigati increderea si sentimentele.
Succes !
A incercat premeditat sa faca ca in momentul in care hotararea v-a fii definitiva si irevocabila copilul sa refuze sa mearga , temandu-se de ce i-a fost repetat de 2 ani de zile ..incontinuu !!
Asa stand adevarata situatie , faptul ca , copilul se teme si refuza , ce-i de facut ?

de ce 2 ani?
ralu_2008 a scris:

A incercat premeditat sa faca ca in momentul in care hotararea v-a fii definitiva si irevocabila copilul sa refuze sa mearga , temandu-se de ce i-a fost repetat de 2 ani de zile ..incontinuu !!
Asa stand adevarata situatie , faptul ca , copilul se teme si refuza , ce-i de facut ?

de ce 2 ani?

Indiferent cum si cat ar fi folosita forta legii,cu psihicul unui copil nu se pot face "experimente" ,in functie de vointa sau ambitiile celor doi parinti,care uitandu-si aceasta calitate,in realitate,ei devin doar niste "combatanti"pe o scena imaginara. Aceste"experimente" se vor dovedi intodeauna nefaste si paguboase,iar in unele cazuri dezastruase.

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)