avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazare neplatita, ce infractiune este?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazare neplatita, ce infractiune este?

daca o persoana se cazeaza la un hotel si la plecare nu plateste cazarea savarseste vreo infractiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:04, 28 Aprilie 2010
Neplata cazarii nu constituie o fapta penala… As merge mai repede pe ideea de… factura neplatita, pentru care s-ar putea calcula penalitati – aceasta in caz ca “neplatitorul” a completat ceva “formulare” inainte de a lua camera in primire – si toate acestea intr-un proces civil.

Falsa identitate… transforma fapta in infractiune… Altfel ar fi fost clar o chestiune de drept civil…

Dar unde s-o fi cazat persoana “neplatitoare” de a putut sa isi dea un nume fals si nimeni nu a verificat un act de identitate? In vreo garsoniera, in regim hotelier…?
Nici eu nu cred ca ar fi vreo infractiune. Mai mult civil. Eu cand ma cazez acolo inchei practic un contract cu ei. Contract care trebuie respectat.
Vreti sa spuneti inselaciune ca am zis ca am bani si, de fapt n-am avut, iar tu n-ai fi incheiat contractul cu mine daca ai fi stiut?
Dar, poate am acasa bani sau sunt oricum, solvabil. Atunci unde e intentia?

Si, mai mult, si eu cand ma cazez la hotel platesc inainte.
Situatia se asemana cu neplata chiriei la un proprietar persoana fizica.
Neplata chiriei nu constituie infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul cand mi-am bagat demisia desiree_margot desiree_margot angajatorul nu-mi incheie actele la plecarea mea din firma considerandu-se prejudiciat de mine pentru facturile la cazare ,la care eu nu am dormit,pe riscul si ... (vezi toată discuția)
pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Inselatoriile pe internet mateidonea mateidonea Bun gasit Din pacate va deranjez cu o problema foarte dificila, pentru mine, rugandu-va sa-mi oferiti un sfat pentru ca nu stiu foarte bine ce sa fac. Pe ... (vezi toată discuția)