avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

buna seara. ma numesc alexandra pop si as dori sa va cer parerea intr-o problema si vas ruga din tot sufletul sa imi raspundeti cat de curand... in 26 mai ac sunt citata la tribunal in calitate de inculpat in proces pentru fond-inselaciunea art 215 c.p sunt majora am 20 ani si cand faptele sau intamplat in iulie 2008! am un copilas mic de 5 luni! intrebarea mea este cam ce sentinta mi se da? este posibila inchisoarea?? va implor sa imi raspundeti!
va spun pe scurt ce sa intamplat... la rugamintea unei persoane am strans suma de 3000 lei prin contracte de sponsorizare dar folosind un nume fals... familia de la care am primit actele doveditoare de boala fetitei lor mau reclamat la politie ca din acei bani eu nu leam dat nimic! absolut toti de la care am strans bani nu au cerut despagubiri si nu vor banii inapoi! ce sentinta credeti ca va fi? va implor un raspuns
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:26, 27 Mai 2010
sunt din baia mare... unde ma pot adresa pt ami lua un avocat din oficiu? dar acesta va face ceva in favoarea mea sau e numai asa??? ma intelegeti la ce ma refer.. ma va apara sau numai cat va fi in sala si atat? sau daca trebuie sa imi iau un avocat cam cat ma costa? va multumesc
Este greu de pronosticat asupra pedepsei care va va fi aplicata de instanta necunoscand actele si lucrarile dosarului.
Este probabil sa vi se aplice o pedeapsa cu suspendarea executarii si cu obligarea la restituirea prejudiciului cauzat,dar nu este sigur.
Ar fi bine sa faceti un efort financiar pentru a va angaja avocat care sa va sustina cauza in instanta.
Daca nu aveti posoibilitati materiale,in situatia in care in ultimele 2 luni,dovedit cu adeverinte de venituri,fiecare membru al familiei a avut un venit sub 500 lei,conform OUG nr.51/2008,puteti beneficia de ajutor public judiciar,iar daca veniiturile au fost 800 de lei pentru fiecare memebru al familiei ajutorul public judiciar este avansat de stat in proportie de 50%.
Formulati cerere in acest sens ,fie in instanta,fie la decanul baroului local de avocati, la care atasati o declaratie notariala pe proprie raspundere si adeverintele de venituri ale fiecarui membru al familiei
poi sincer sa va spun.. sotul meu a plecat in urma cu 2 saptamani in strainatate k sa isi caute loc de munca si eu sunt acasa cu bebelusul (are 5 luni) de maternitate nu beneficiez. am numai 200 ron alocatia si stau si in chirie! sotul meu aici a fost angajat la o firma de tamplarie dar cu 2 ore pe zi si salarul in cartea de munca era de 180 ron!
:((
Oricum o sa beneficiati de avocat din oficiu.
Stati cam prost, aveti si agravanta la inselaciune. Banii aia, macar i-ati dat inapoi?
cel mai bine va aparati singura.
avocatul din oficiu va apara dar conteaza foarte mult aportul dvs...

Alte discuții în legătură

Dosar penal inselaciune ANA30 ANA30 Buna ziua. Am fost naiva pana acum (am crezut in sefi ca va fi bine) si intr-un final am ajuns in instanta cu dosar penal conform art 215 al 1.3.4 di cp si ... (vezi toată discuția)
Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)