avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartamentul socrilor...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartamentul socrilor...

Buna ziua,
am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea:

- sunt casatorita si stam in apartamantul socrilor, singuri;
- de 1 an am inceput sa renovam apartamentul care nu este pe numele nostru (al sotilor).
- Intre timp am niste neintelegeri cu sotul meu. As dori sa stiu in ce masura in pot recupera banii investiti in acest imobil ( in cazul unui divort ) in masura in care nu este pe numele nici unuia din noi; 80% din aceste investiti sunt facute din banii mei - din pacate nu am chitantele pe numele meu si nu cred ca pot dovedi ca de fapt eu am dat banii; si o alta mentiune sotul meu "lucreaza " doar fictiv pentru ai merge vechimea, dar nu primeste salariu.
In aceste conditii credeati ca as putea sa il oblig sa imi plateasca banii investiti, sau este o pierdere.


Si o alta rugaminte , masina proprietate personala- pe numele sotului- a fost vanduta fara acordul si stirea mea. Avea voie? - Va intreb asta si in cazul unui teren tot pe numele sotului, are voie sa il vanda fara acordul meu?


Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: MITCHCHE , utilizator 13:58, 14 Martie 2007
Aveti dreptul la 50%, indiferent ca din bun in totalitatea sa sau din contravloarea acestuia.
Dar in cazul terenului, daca el vrea sa vanda terenul, poate sa o faca fara semnatura mea? ( este doar numele lui pe act)
Chiar daca e doar numele lui pe act, dar acest act a fost incheiat o data ulterioara datei casatoriei, atunci bunul este COMUN si poate sa-l vanda numai in 2 situatii:
- 1. cu semnatura dvs. alaturi de a lui
- 2. daca declara in fals ca nu este casatorit....cu toate consecintele, inclusiv penale.
va multumesc tuturor de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri singurbn singurbn Sunt proprietarul unui autovehicul dobandit inainte de casatorie, insa la care mai platesc rate la banci.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa-l instrainez ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)