avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare in forma autentica

Buna ziua, in 1965 am cumparat prin act sub semnatura privata 1/4 dintr-un teren ,pe care l-am detinut pana in 2007 netulburat, cand reclamantul OD a chemat in judecata pe FF si statul roman, pretinzand un drept de uzucapiune chiar si asupra terenului meu .as vrea sa obtin o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare in forma autentica, dar nu stiu cum mai exact#-o
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:52, 11 Mai 2010
Daca mergeti pe uzucapiunea de 30 de ani orice ar invoca in legatura inscrisul nu ajuta partea adversa.
In anul 2007 era deja implinit termnul pentru uzucaoiunea de 30 de ani, astfel incat, daca dvs. ati posedat terenul in toti acesti ani, iar posesia a fost una utila , neviciata, continua....sub nume de proprietar, cu sau fara act, puteati cere constatarea implinirii termenului . Inteleg ca si reclamantul invoca tot uzucapiunea , asa incat daca veti merge pe aceasta varianta va trebui sa faceti dovada unei posesii care indeplineste toate conditiile mentionate, la fel si reclamantul...totusi actul pe care il detineti va va ajuta iar el este valabil daca poarta semnatura partilor si atesta invoiala pe care ati facut-o , adica, instrainarea portiunii de teren in schimbul unui anumit pret. daca nu se mentioneaza nimic despre pret...nu se considera a fi fost o vanzare.
Da, trebuie analizata in concret situatia.
Mai conteaza si cine a uzucapat primul.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Daca imi aduc aminte bine thunderheart a mai scris un subiect cu o speta asemanatoare in care facea referire la o vanzare facuta de fostul proprietar catre o alta persoana in 1962 - deci cu 2 ani inainte de a-l vinde lui thunderheart.
De multe ori user-ii pun in atentia noastra doar o parte din situatia reala si se asteapta ca noi sa le gasim raspunsuri fara a avea toate detaliile iar apoi merg la vreun coleg de-al nostru si incep sa arunce cu noroi in noi ca din cauza noastra au facut sau nu anumite lucruri. Stimate thunderheart noi incercam sa ajutam comunitatea investind cunostinte si timp gratis luand in considerare relatarile dvs. Raspunsurile noastre nu pot fi considerate consultanta juridica.
va multumesc, pt raspunsuri !!!=D>=D>
sa stii map96 ca nu am nici cea mai mica urma de gand sa incep sa arunc cu noroi,sunt multumit de raspunsurile primite si o sa le iau doar ca pe un preview la ce intentione sa fac adica sa merg la un avocat.
asa ca multumesc ink o data!

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea pe cale de exceptie guest1001 guest1001 Am introdus o actiune in revendicare, si paratul locuieste de peste 30 de ani pe terenul meu. Exista posibilitatea sa invoce in aparare uzucapiunea pe cale de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dumitru2000 dumitru2000 Avem o chitanta de mana "tranlativa" de proprietate din 1977. In chitanta se mentioneaza expres ca "cumparatorul" intra in posesia imobilului. Impozit ... (vezi toată discuția)