Tatal meu a decedat la 12 decembrie 2009. Are 2 copii: eu si sora mea, amandoi majori. Singurul bun pe care il avea la moarte este un teren in afara Bucurestiului. In timpul vietii i-a vandut surorii mele un apartament, iar aceasta(sora) doreste sa renunte la dreptul ei de mostenire pentru ca eu sa dobandesc toata masa succesorala existenta la moartea tatalui nostru. Vreau sa va cer niste sfaturi cu privire la cum ar trebui sa procedez in situatia data.
Un prieten mi a spus ca cel mai bine ar fi ca sora sa renunte la succesiune la NOTARUL de la ultimul domiciliu al defunctului, urmand ca eu sa fac o declaratie de acceptare a succesiunii. M-am interesat si aceasta procedura costa la notar in jur de 30 de milioane lei vechi, cu tot cu onorariul de notar si taxele aferente platite catre stat.
Un alt prieten mi a spus ca se poate rezolva aceasta problema si prin intermediul instantei, costurile fiind diminuate foarte mult.
O alta problema ar fi aceea cum ar trebui sa fac ca sa obtin titlu de proprietate pe numele meu asupra terenului si sa fiu inscrisin cartea funciara ca proprietar?
Succesiune
Hanuka
In anul 2004 a decedat mama in urma careia s-a facut succesiunea conform legii. Mostenitorii au fost tatal, sora si cu mine.Intre timp, mai exact acum o luna ... (vezi toată discuția)