avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in profesie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in profesie

Avand in vedere ca vechimea in specialitate reprezinta durata cat o persoana a fost angajata pe un post corespunzator pregatirii sale, un functionar public cu studii juridice incadrat pe un post pentru care la angajare i s-au solicitat studii juridice, care desfasoara activitati de natura juridica, dar nu este incadrat consilier juridic, poate considera ca are vechime in profesie incepand cu anul 2006 (anul incadrarii)?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:23, 10 Mai 2010
daca nu a fost angajat pe aceasta functie.... nu, nu se poate considera vechime in specialitatea studiilor. am vazut un asemenea caz la ANFP, unde, o persoana, sustinea ca, fiind angajat ca si administrator, a desfasurat si activitati cu caracter juridic, aducand in acest sens si o adeverinta, de la fostul angajator. Nu i s-a luat in considerare...si cred ca au procedat corect, :)
In situatia la care faceti dvs. referire si eu consider ca s-a procedat corect, dar este diferit de ceea ce intreb eu.
In speta la care fac referire este vorba despre o persoana cu studii juridice, incadrata pe un post de consilier intr-un compartiment al unei institutii publice care desfasoara activitati de solutionare a contestatiilor, iar in fisa postului se specifica clar atributiile persoanei in cauza, atributii care sunt identice cu ale postului de consilier juridic din cadrul aceluiasi birou, deci nu cred ca problema poate fi tratata la fel.
daca la angajare s-au cerut studii juridice, iar in fisa postului este prevazut ca o conditie de ocupare a postului "studii juridice", sunt de parere ca se poate considera vechime in specialitate.
parerea mea...
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
MarcV, utilizator
rhanes81 a scris:

In situatia la care faceti dvs. referire si eu consider ca s-a procedat corect, dar este diferit de ceea ce intreb eu.
In speta la care fac referire este vorba despre o persoana cu studii juridice, incadrata pe un post de consilier intr-un compartiment al unei institutii publice care desfasoara activitati de solutionare a contestatiilor, iar in fisa postului se specifica clar atributiile persoanei in cauza, atributii care sunt identice cu ale postului de consilier juridic din cadrul aceluiasi birou, deci nu cred ca problema poate fi tratata la fel.

In acest caz, este limpede....persoanei i se poate considera vechime in specialitatea studiilor :)
Ar trebui sa ne spuneti ce atributii sunt in fisa postului, respectiv daca au vreo legatura cu prevederile Legii nr. 514/2003.

Va intreb acest lucru pentru ca institutiile publice sunt pline de absolventi de drept care lucreaza altceva (faptul ca specificati ca lucreaza la "solutionare contestatii" mi se pare insuficient, stiu ce fac cei care lucreaza la aceste servicii din cadrul organelor fiscale, si activitatea lor n-are nicio legatura cu activitatea juridica).
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contestatie itm pentru abilitare andynyul andynyul Buna ziua ! Am terminat un curs post-universitar de Evaluator de risc si audito in domeniul SSM, in cadrul Universitatii din Petrosani, in vederea exercitarii ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor marilena79 marilena79 Buna ziua, Am lucrat timp de 11 ani intr-o banca ,fiind incadrata pe functia de CONSILIER CLIENTI SERVICII BANCARE, functie care necesita studii medii conform ... (vezi toată discuția)
"functia de consilier (cu atributii juridice) - recunoastere vechime in profesie serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Buna ziua! am si eu o problema disperata cu privire la recunosterea vechimii in profesie, avand atributii juridice in fisa postului si fiind incadrat pe baza ... (vezi toată discuția)