avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... publicitate pe avocatnet.ro
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

publicitate pe avocatnet.ro

In ce masura acordarea de consultatii pe avocatnet.ro de catre avocati incalca art. 231 alin. 2 lit c din Statutul profesiei de avocat?
De cand publicitatea e un concept juridic?...Statutul profesiei de avocat nu da o definitie diferita publicitatii fata de sensul traditional.
Atunci de ce utilizatorii site-ului sunt numiti consultanti chiar de catre administratorul de site si isi expun domeniile de consultanta si in plus li se acorda si o nota in functie de activitatea pe site?...asta nu e publicitate?
Faptul ca se scrie pe forum nu poate constitui publicitate.

Formele de exercitare a profesiei pot avea adresa proprie de Internet, care poate cuprinde mentiuni referitoare la activitatea desfasurata, precum si cele permise corespondentei.
Dreptul la informatie al persoanei este si el garantat constitutional.Se stie faptul ca nu toti avocatii se ocupa de aceleasi prestatii.Exista diferente si in dreptul civil unde dreptul civil fiind foarte vast este greu de acoperit totalmente de un avocat chiar si specializat exclusiv in civil.Practica judiciara si ea este vasta si oscilanta cateodata.Cu timpul este foarte greu ca un avocat specializat in civil sa tina pasul cu toata materia dreptului civil.Este de necontestat faptul ca este vasata...dupa parerea mea...evident.Poate dvs. aveti alta opinie...

In aceste conditii, sunt zeci de mii de oameni care nu stiu de capul lor, in sensul ca nu stiu ce avocat sa isi angajeze.Poate da 20 de telefoane la avocati si sa nu ajunga intrucat...nu isi gaseste avocat...
Sunt zeci de mii de oameni care nu gasesc avocat pentru ca nu au avut niciodata nevoie dar brusc afla ca fiul i-a fost arestat.Cum poate gasi un avocat?
Dreptul la aparare garantat constitutional trebuie sa fie efectiv exercitat si nu sa aiba doar o natura abstracta fiind trecut doar pe hartie, fara a exista posibilitatea efectiva de a beneficia de dreptul de a-si angaja aparator.

Cat priveste parerea dvs. despre nota, aceasta exprima nu o valoare a avocatului, ci faptul ca scrie, cat scrie ( mai mult sau mai putin), etc.
Inteleg ca parerea dvs. ar fi ca avocatii sa nu mai scrie pe forum dar, nu pot fi de acord cu acest punct de vedere intrucat se incalca dreptul acestora de a discuta, de a intra intr-o interactiune de idei si concepte, de a transmite sau de a primi informatii noi, de a intra in contradictii cu alti oameni, aspecte care nu pot fi considerate ca fiind interzise intr-o societate democratica, deoarece daca am considera altfel, ar insemna a se aduce atingere libertatii de exprimare, a libertatii de gandire si a dreptului de a comunica cu cine vrei, cand vrei si cand poti ( adica in functie de timp)...
Si reciproca este valabila, in sensul ca, in afara de o persoana exista si alte persoane care au aceeasi dorinta de comunicare si de a intra in interactiune cu mai multe persoane si nu numai cu o singura persoana...prin comunicari private...
Este foarte greu de combatut faptul ca, o comunicare facuta sa zicem public, in scopul de a interactiona cu alti oameni, intra in sfera publicitatii interzise intrucat avocatul are dreptul la independenta gandirii si a libertatii de exprimare.Dvs. sustineti in mod implicit ca avocatul este obligat sa taca...

Varietatea de opinii difera intre oameni si nu cred ca exista doi oameni care sa fie perfect de acord in proportie de 100 % unul cu altul fara sa existe diferente de idei de opinii.
Dorinta de a comunica cu mai multe persoane in acelasi timp nu poate fi interzisa intr-o societate democratica.
Osman a scris:
De cand publicitatea e un concept juridic?...

De cand este reglementata prin lege. A publicitatii, ca sa fie clar.

Statutul profesiei de avocat nu da o definitie diferita publicitatii fata de sensul traditional.

Statutul profesiei, ca de altfel orice text juridic, nu foloseste termenii in sensul lor din dex, ci in sensul lor juridic. Asta pentru ca se adreseaza unor specialisti, nu celor care se uita in dex.

Atunci de ce utilizatorii site-ului sunt numiti consultanti chiar de catre administratorul de site

Nu stiu unde ati vazut ca administratorii numesc pe cineva in vreun fel. Calitatea de consultant si-o aroga orice utilizator in mod liber, fara nicio restrictie si fara vreun control.

si isi expun domeniile de consultanta

Pana si tabloul avocatilor publicat pe site-urile barourilor publica domeniile declarate de avocatul in cauza (daca le-a declarat). Asta nu e o forma de publicitate, ci o informare absolut necesara - nu orice avocat se ocupa de divorturi, asa ca X ar fi bine sa stie asta inainte sa contacteze avocatul in cauza, nu?

si in plus li se acorda si o nota in functie de activitatea pe site?

Nu se puncteaza calitatea prestatiei, ci activitatea in sine, tot asa cum utilizatorii au popularitatea.

...asta nu e publicitate?

Sincer am obosit sa va raspund la intrebari care, din nou, nu au in spate niciun argument. Ba mai mult, mai sunt si bazate pe perceptii total gresite asupra a ceea ce se intampla pe acest forum.
Nu sunt impotriva site-ului si nici impotriva acordarii de consultatii pe acest site sau oricare altul. Doar ca exista barouri care sanctioneaza avocati pentru simplul fapt ca au aparut intr-o revista.
In fine...nu ajungem la un consens...si nici nu e nevoie...

Ce inseamna ca au aparut intr-o revista?

Cei ce apar la stiri considerati ca ar trebui sanctionati?Daca dau un interviu, spre exemplu?
Eu consider ca nu pot fi sanctionati.

Alte discuții în legătură

Avocatnet vs l 51/1995+statut Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe In ce masura, participarea la acest forum, prin \"sfaturile\" pe care le dau avocatii, diferitelor persoane, incalca prevederile art 231 din Statut?....astept ... (vezi toată discuția)
Consultatii juridice prin firme de consultanta ContSters120042 ContSters120042 Cum am promis, va ascult, domnul coleg. Ca sa lamurim si cititorimea, dansul colegul enumera printre prestatorii de servicii legale cabinetele de avocatura, ... (vezi toată discuția)
Neprofesionalism malacka malacka Nu inteleg de ce nu se raspunde scurt si la obiect la imtrebarile puse. Cine intreaba, are nevoie de raspuns ferm, nu de aberatii cu privire la morala unora, ... (vezi toată discuția)