avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... date statistice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

date statistice

Buna dimineata,
Transmiterea datelor statistice catre Institutul National de Statistica este obligatorie indiferent de activitatea desfasurat si de numarul de angajati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 12 Mai 2010
Furnizati mai multe date (statistice:D) , sunteti persoana fizica , juridica , domeniul privat, public , despre ce categorie de date statistice vorbim ?
Persoana juridica in domeniul privat, datele transmise sunt legate de salariati, situatie contabila (cifra de afaceri), echipamente it, vehiculele auto ale societatii etc. In principiu cam din toate departamentele transmitem date.
Citez din formularele primite de la Institutul national de statistica:" Aprobat de Institutul Naţional de Statistică în baza Legii nr. 226/2009 privind organizarea şi funcţionarea statisticii oficiale în România publicată în MOf Partea I, Nr. 397/11.06.2009, care prevede:
– “Institutul Naţional de Statistică este autorizat să solicite şi să obţină gratuit date statistice de la toate persoanele fizice şi juridice rezidente în România sau nerezidente care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României.”.- Constituie contravenţii faptele prevăzute la Art.45 lit.a), b), c) din Legea nr. 226/2009 privind organizarea şi funcţionarea statisticii oficiale în România.
Cercetare statistică realizată în conformitate cu Regulamentele Consiliului U.E. nr.1165/1998 şi nr. 1158/2005"
Deci, raspunsul este afirmativ.
Cum sunt alese firmele pentru a transmite datele statistice?
1. Institutul National de Statistica are criteriile sale de a alege unitatile supuse cercetarii statistice si nu trebuie sa ni se para "curios ca ne-a ales tocmai pe noi".
2. Eu am avut un caz in care unitatea nu mai functiona de un an si mi-a venit chestionarul spre completare (!?).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea completarii formularelor statistice marilenam marilenam Buna ziua, Ce prevede legislatia in vigoare in legatura cu obligativitatea companiilor de a completa si transmite catre Directia Regionala de Statistica ... (vezi toată discuția)
Institutul de statistica andr33apn andr33apn Buna ziua, Va rog sa-mi transmiteti care este legea care da competente Institului de statistica de a solicita diverse date despre IMM-uri.De asemenea cat de ... (vezi toată discuția)
Este obligata o firma sa raspunda la solicitarile de la statistica? Mimi21 Mimi21 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune: firma la care lucrez primeste tot felul de solicitari de la centrul national de statistica, lunare, ... (vezi toată discuția)