avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime

As dori sa aflu ceva: angajatorul este obligat sau nu sa plateasca spor de vechime?( pe cartea de munca am 20 ani vechime).Daca eu am studii superioare de scurta durata,(subinginer constructor), si la angajare s-a cerut cerut expres ca, candidatii pentru postul de agent vanzari ,sa aiba studii superioare, este obligat angajatorul sa ma retribuiasca conform studiilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 12 Mai 2010
1. Daca in fisa postului este prevazut ca trebuie sa aveti studii superioare, atunci salariul trebuie sa fie de minim 1200 lei.

2. Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in
salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata nesemnate maximus81 maximus81 Va salut. Sunt angajat al unei firme din Galati, ce are ca obiect de activitate constructiile.Sunt angajat de peste 5 ani de zile, dar de vreo 3 ani si ceva ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime scorpixel scorpixel In cazul in care eu sunt angajat pe post cu studii superioare, acum cu marirea salariului minim mi-a facut salariul de 1200 conform ccmn. In cazul asta eu ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)