As putea beneficia de pensie militara (in conditiile in care se cere sa am 20 ani in campul muncii din care 15 ani in institutia militara in care activez), atunci cand indeplinesc cei 15 ani in armata, dar nu am cei 20 ani in campul muncii? As putea ca dupa ce indeplinesc cei 15 ani de armata, diferenta de pana la cei 20 ani in campul muncii sa-i fac in alta institutie, firma etc?
Practic eu m-am incadrat in armata in 1995, iar in 2010 indeplinesc cei 15 ani, as putea ca dupa aceea sa continui sa muncesc in alta parte pana la implinirea celor 20 ani?
si totusi....nu ajung cei 15 ani ca APV-ist #-o . Daca nu v-a placut art.15 din Legea 164/2001;) (unde cred ca v-ati incadra daca ati renunta dupa 15 ani) , cititi art.13 si 14 din aceeasi lege:
ART. 13.
Au dreptul la pensie de serviciu anticipata cadrele militare in activitate care indeplinesc conditiile de vechime prevazute la art. 12 lit. b) si se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) au implinit varsta de 50 de ani si sunt trecute in rezerva ca urmare a implinirii limitei de varsta in grad prevazuta de Legea 80/1995 privind Statutul cadrelor militare sau ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
b) sunt trecute in rezerva sau direct in retragere ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militara.
(aici nu va veti incadra in 2010)
ART. 14.
(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala cadrele militare in activitate, indiferent de varsta, care au o vechime efectiva in serviciu de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani ca militar, si care se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) sunt trecute in rezerva ca urmare a implinirii limitei de varsta in grad prevazuta de Legea 80/1995 sau ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
b) sunt trecute in rezerva sau direct in retragere ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militara.
Pensie militara
POMAR
POT SA OBTIN PENSIE MILITARA DACA AM VIRSTA DE 50 ANI IMPLINITI , IN PERIOADA 1979 - 1982 AM FOST ELEV AL SCOLII MILITARE DE OFITERI ACTIVI IAR DIN 1982 - 1988 ... (vezi toată discuția)