avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatie de functionare dpdv al Protectiei Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatie de functionare dpdv al Protectiei Muncii

Buna ziua!

Imi puteti spune, va rog, daca in cazul deschiderii unui punct de lucru trebuie obtinuta autorizatie de functionare din puctul de vedere al protectiei muncii. Noi am deschis un punct de lucru, dar nu ni s-a spus nimic despre acest lucru.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 10:05, 17 Mai 2010
Este vorba de certificatul constatator

LEGE nr.359 din 8 septembrie 2004
Art. 15. - (1) La data eliberării de către oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal a certificatului de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare sau, după caz, la data eliberării certificatului de înscriere de menţiuni sau înainte de începerea unei activităţi care necesită autorizare, solicitantul are obligaţia de a cere obţinerea următoarelor autorizaţii:
e) actul de autorizare din punct de vedere al protecţiei muncii, emis de inspectoratele teritoriale de muncă din subordinea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.
Art. 19. - (1) Cererea de autorizare a funcţionării se soluţionează, după caz, de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal sau de către autorităţile publice implicate.
(2) Oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal va soluţiona cererea după cum urmează:
a) în cazul în care solicitantul nu desfăşoară, la sediul social principal sau secundar, activităţile prevăzute în actul constitutiv sau modificator, va depune o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. O dată cu eliberarea certificatului de înregistrare sau de înscriere de menţiuni, oficiul registrului comerţului va elibera solicitantului un certificat constatator care atestă că s-a înregistrat declaraţia pe propria răspundere şi că nu este necesară autorizarea funcţionării;
b) în cazul în care solicitantul depune declaraţie pe propria răspundere, specifică pentru fiecare autoritate publică, că îndeplineşte condiţiile de autorizare, oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal va elibera solicitantului un certificat constatator care atestă înregistrarea declaraţiei pe propria răspundere că îndeplineşte condiţiile de autorizare pentru activitatea sau obiectivul precizat.
Pai din cate se intelege bvr deja are punctul de lucru deschis, ceea ce inseamna ca a dat deja declaratiile si s-a emis certificatul constatator. Ideea era ca de la ITM nu se mai elibereaza Autorizatie de functionare dpdv al protectiei muncii. In functie de codul CAEN al activitatii va solicita sau nu Autorizatie de mediu.
Buna ziua!

Va multumesc pentru raspunsuri. Inteleg ca nu mai trebuie sa solicitam autorizatie de functionare dpdv al protectiei muncii. Asta nu intelegeam. Am citit ca se prevede amenda intre 3500-7000 lei daca o fima nu are autorizatie de functionare dpdv al protectiei muncii. Certificat constatator avem.
Va multumesc mult pentru ajutor.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniul de activitate-restaurant suciugeorgeta suciugeorgeta Spuneti-mi va rog in afara de un inspector de personal o firma cu domeniul de activitate restaurant,de ce persoana mai are nevoie pentru a fi in ordine in ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Amenajare regie proprie Adriana Laura Adriana Laura Buna ziua, rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta amenajare in regie proprie, sunt persoana juridica si vreau sa-mi reamenajez biroul cu ... (vezi toată discuția)