Buna ziua,
Am o probema ceva mai delicata si anume:
Sora mea si cu mine am mostenit de pe urma parintilor o locuinta.Succesiunea nu a fost deschisa inca pentru ca eu locuiesc in strainatate si nu am avut timpul necesar.Sora mea este somera si locuieste in locuinta respectiva,iar eu o ajut d.p.d.v. financiar platindu-i datoriile la intretinere,lumina etc.De 2 luni si-a permis,pe costurile mele si eu nefiind deacord,sa bage in apartament inca 3 persoane,fara chirie (prieteni).Aceste persoane sunt trecute la intretinere ceeace a facut sa creasca costuriile consumului de apa,lumina etc.Eu nu sunt de acord si totusi ma ignora.Asociatia de locatari urmeaza s-o dea in judecata pt. neplata.Am auzit ca si eu v-oi fi implicata ca viitoare mostenitoare,cu toate ca nu locuiesc in acea locuiinta.O alta problema este,sora mea a vandut si bunuri din apartament pana la calorifere.Anul acesta v-oi deschide succesiunea,dar pana atunci nu stiu cum sa ma comport in situatia de fata.Nu vreau sa platesc costuri pe care nu le-am facut si nu sunt deacord sa tina persoane straine in casa pe costurile mele.Daca a-ti pute sa ma ajutati cu un mic sfat m-asi bucura enorm.Va multumesc si o zi buna!
Ba da, puteti si asta, insa mai bine ar fi sa terminati cu totul odata, nu sa incheiati procedura notariala si apoi sa mai cheltuiti bani pe alte acte.
Apoi, nu stim la cat din valoarea imobilului se ridica aceste datorii, ca e posibil sa fie sume nesemnificative raportat la valoarea bunului.
Spre deosebire de colega cermak, eu consider ca o actiune in instanta a asociatilor are multe sanse de reusita, depinde si de cum e facuta, evident.
Calitatea de mostenitori se presupune la sezinarii care au intrat in posesia bunurilor, ramane in sarcina lor sa dovedeasca faptul ca nu au acceptat mostenirea (ceea ce, in practica, nu se prea intampla, evident).
buna ziua .
din punctul meu de vedere, cred ca exista sanse pt. asociatia de proprietari de a-si recupera sumele restante la intretinere, in instanta :(
avand in vedere ca sora dvs este somera si ca atre este in imposibilitate financiara de a achita aceste restante la intretinere, v-as recomanda sa le achitati tot dvs.
in paralel rezolvati problema succesiunii si a iesirii din indiviziune .
in cadrul procesului puteti solicita recuperarea acestor sume de la sora dvs. , prin includerea valorii lor in masa succesorala .
Cum sa intre in masa succesorala sume care nu provin de la decedat?
Masa succesorala e masa bunurilor lasate de defunct, nu?
Dar le poate obtine in procesul de partaj si pretentii sau succesiune si pretentii, dupa caz. Ca le poate obtine in legatura cu mostenirea e una, dar nu intra in masa succesorala.
In cel mai bun caz sunt cheltuieli facute in legatura cu bunurile mostenite, cu administrarea lor.
Mostenire
caradis
Buna ziua . In anul 2013 cumnatul si sora mea au facut actiune in instanta impotriva mea pentru a locui in imobilul mostenire de la parinti. Pentru sora nu ... (vezi toată discuția)
Preluare datorii
anicka
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: Sora mea si cu mine am mostenit un apartament dupa moartea abilor parinti.Deocamdata nu am deschis succesiunea pentru ca eu ... (vezi toată discuția)