avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare casa pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare casa pe hotar

Buna ziua
Am inceput anul trecut constructia unei case p+1 in Bucuresti, sector 2. Deoarece terenul are 150mp (deschidere 7m), primaria in certificatul de urbanism a scris ca viitoarea casa sa fie pe hotar(cu ambii vecini), autorizatia de constructie prevede acelasi lucru. In momentul cand am cumparat casa, ambii vecini de hotar nu au avut nimic de obiectat chiar au fost bucurosi si au spus ca o sa ne sustina cum pot in realizarea constructiei. Unul dintre ei,chiar ne-a lasat sa depozitam toate materialele pe terenul dumnealui. Deoarece casa este pe hotar am considerat ca este bine sa masuram cu atentie terenul ca sa nu avem probleme cu amplasarea casei, prin urmare am adus 3 echipe de topometristi pentru masurartori. Din acel moment au inceput problemele si atacurile celuilalt vecin de pe hotar. El considera ca am intrat pe terenul lui cu casa. I-am sugerat sa-si faca cadastrul sa fie sigur ca suntem in regula cu casa, dar nu a vrut. Chiar a sugerat sa-l fac eu sa-i demonstrez ca nu am intrat cu fundatia pe terenu lui. Casa s-a ridicat in cele din urma ( este "la rosu" in momentul acesta), partea proasta este ca acum cand vreau sa fac fatada si sa inchei cu partea exterioara a casei, vecinul recalcitrant nu-mi da voie sa pun schela pe terenul dumnealui pe motiv ca-i stric via. Am incercat sa-i explic ca nu are motive sa se ingrijoreze pentru ca schela este metalica si o sa fie peste randul de vie, care se teme el c-o sa fie distrus, ca o sa protejam si o sa fie totul acoperit cu folie, c-o sa se lucreze cu atentie etc. I-am sugerat sa-i platesc o taxa ca sa ma lase sa montez schela, dar el refuza cu indarjire. Motivul cu siguranta nu este randul de vie, ci pur si simplu rautatea umana. Intrebarea mea este ce fac eu in momentul acesta, pentru ca n-o sa pot face niciodata receptia finala cu primaria daca nu am fatada terminata. Daca primaria m-ar fi obligat la inceput sa aduc semnatura de la vecin ca este de acord sa fac casa pe hotar cu tot ce implica acest lucru, acum probabil nu as fi avut probleme, dar in situatia in care el s-a razgandit ce mai pot face acum? Nu pot legal sa-l oblig cumva pe vecin sa ma lase sa montez schela maxim 1 luna de zile si in cazul in care se intampla vreun necaz cu via lui sa-i platesc pagube? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 11:38, 18 Mai 2010
Întrebarea Dvs. este retorică, desigur, trebuia să obțineți acordul scris al vecinilor înainte de începerea construcțiilor. În orice caz autorizația de construcție poate prevedea executarea construcțiilor pe hotar. Soluția este acordul scris al vecinului pentru executarea lucrărilor pe care doriți să le faceți, în caz contrar o acțiune în instanță, prin care să vă formulați pretențiile și instanța o să decidă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? Flori Mindi Flori Mindi Bună ziua, mama mea are la țară o casă lipită de a vecinului. Hotarul în schița cadastrală este la mijlocul caselor. Vecinul în anul 2021 a pus un ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru montare schela in curtea vecinului Vali69 Vali69 Buna ziua, Locuiesc in oras, la casa, si in anii 2007-2008 un vecin a construit o casa D+P+E fara autorizatie la distanta de 0.50m de gard. Pentru a se ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa facă gard pe hotarul dintre vii ,practic pe ... Gine Gine Vecinul vrea sa facă gard pe hotarul dintre vii ,practic pe jumatatea rândului ,ceea ce ma încurcă foarte tare la treburile agricole ,rămânând o ... (vezi toată discuția)