avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cosmarul cartelelor bonus
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cosmarul cartelelor bonus

Salut,

Mereu am avut problema asta dar acum devine exasperanta. Pe telefonul mobil primesc bip-uri, de la diverse persoane, probabel studenti cu bonus la apeluri primite. Cand sunt ba tac din gura, ba intreaba aiurea o persoana.
Am sunat la Vodafone, si le-am cerut sa imi bareze toate apelurile care vin de pe cartele sau sa nu le mai dea bonus. Mi-au raspuns ca ei nu pot face nimic, ca nu depinde de ei(!!!) si ar trebui sa nu mai sun pe numere necunoscute. Evident ca daca eu stiu ca e bip, nu sun, dar daca nu am telefonul langa mine, trebuie sa sun fiindca sunt sunat si de catre persoane necunoscute, si care evident nu sunt in agenda, care au treaba concreta cu mine. Filtrarea numarului de pe telefon nu e o solutie fiindca trebuie sa aflu daca am fost sunat cu treburi, asa ca dau telefon si nu am rezolvat nimic. Rareori suna de pe acelasi numar de doua ori.
In opinia mea, Vodafone (si Orange) dau avantaje materiale unor persoane sa hartuiasca alte persoane. E vre-o lege care sa fie de acord cu opinia mea si sa ii oblige sa opreasca practica asta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:37, 11 Aprilie 2007
Te inteleg, sunt cam multe apeluri aiurea, nu-ti prea mai vine sa te distrezi...
Sunt aceleasi numere? Nu este posibil sa tii telefonul langa tine si sa vezi astfel care sunt bipuri si care sunt apeluri normale?

Nu stiu sa existe nici o legislatie in sensul in care vrei tu si nici nu poti sti ca toate persoanele care te cauta au abonamente si nu cartele. Trebuie sa cauti sa gestionezi tu, cumva, situatia... si sa nu te consumi atat.
Multumesc pentru raspuns AVLIL.
Sunt momente cand nu am telefonul langa mine. E imposibil sa il am non-stop si nici nu cred ca as vrea asta. Cat despre gestionare nu se poate decat cu ajutorul operatorilor de telefonie fiindca nu suna de pe acelasi nr. de telefon, decat de pe acelasi tip de contract (care ii da bonus la apeluri primite).

Numai bine.
ma cam mir de faza asta....cu sunatul de catre anonimi...studenti anonimi....B-)
in fine, daca doriti sa nu mai fiti deranjat de astfel de persoane oportuniste, sic,:D, operatorii de telefonie mobila pun la dispozitie un serviciu de declarare/pastrare a numarului secret, probabil:) contra unei sume de bani pe luna. impartasiti numarul doar cunoscutilor si gata problema.
eu cred ca cei care suna de pe cartele o fac la nimereala, fara a sti cui apartine numarul apelat.
singura solutie mi se pare ignorarea bipurilor. eu nu raspund la apeluri de pe "numere ascunse". cine vrea sa ma sune si sa-i raspund e indicat sa-si asume riscul identificarii. :)
Numerele nu sunt ascunse, ce naiba! Daca oamenii aceia asteapta telefon inapoi, cum sa sune cu nr. ascuns?????

:-/:-/:-/

Alte discuții în legătură

Plangere politie pentru hartuire ContSters264388 ContSters264388 Buna ziua Am o problema cu cineva care ma suna cu numar ascuns. Am primit 2 telefoane in martie, dupa care o perioada a incetat. La inceputul lunii mai, am ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)