avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este un act care poate fi luat în considerare????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este un act care poate fi luat în considerare????

Bună ziua,
După cum v-am mai scris acum 2 săptămâni, fratele meu găsit spânzurat, după luni de zile, „cică„ ar fi încheiat un contract de întreținere cu uzufruct cu o verișoară primară, contract de mână, încheiat în următoarea formă:
17.06.2008
CONTRACT DE ÎNTREȚINERE CU UZUFRUCT

ÎNTREȚINÃTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A SUPORTA TOATE CHELTUIELILE: MEDICAMENTE, LEMNE DE FOC, ÎMBRÃCÃMINTE ȘI STRICTUL NECESAR ȘI ÎNMORMÂNTAREA.
SUBSEMNATUL:
OBȘITOȘ ILIE IOAN
DIN SATU TUR nr. 451 NEGREȘTI-OAȘ, Jud. SATU-MARE, NÃSCUT ÎN 1960, 15 IULIE (FIUL LUI DUMITRU ȘI FLOAREA DECEDAȚI) CU SERIA ȘI NUMÃRUL DE BULETIN H.C. 691330
- SUBSEMNATUL OBȘITOȘ ILIE IOAN PREDÃ LA BERINDE MARIA TOT CE ARE: CASÃ CU DOUÃ CAMERE, ANTREU, GRÃDINÃ DE 40 DE ARII, GRÃDINA MEZIDÃ (sunt făcute diverse corecturi pe aceea hârtie, fără a se putea înțelege mare lucru) CU CÂNȚA DUMITRU.
- ACEASTÃ AVERE SÃ SE ÎNTÃBULEZE PE FAMILIA LUI BERINDE MARIA.
OBȘITOS ILIE IAAN
(este făcută o semnătură, care seamănă f. bine cu cea a soțului dnei. Berinde Maria, soț care este martor al acestui contract)
FAȚÃ DE MARTORI: BERINDE PETRE
RUSZ VASILE ZSOLT RUSZ MARIA
Acești martori, o familie împreună cu soțul verișoarei mele s-au semnat apoi.
Doresc să vă informez că am redat acel contrect, exact așa cum a fost încheiat, cu toate greșelile aferente, mai puțin semnăturile.

Problema este că atunci când am aflat eu de la Poliția din Tur, despre moartea fratelui meu, a făcut cunoscut aceea hârtie și a început demersurile pentru a-și întabula averea fratelui meu, iar când a mers la Poliție pentru identificarea cadravului, aceasta a spus că nu este el, motiv pentru care am recurs la testul ADN pentru clarificarea situației.
Întrebările mele sunt următoarele:
Poate fi luat în considerare acea hârtie de mână, mai ales după aproape doi ani de la încheiere, timp suficient de a încheia un act în formă autentică cu fratele meu, dacă întradevăr acesta a încheiat un astfel de contract?
De ce a așteptat ca acesta să moară (a fost găsit spânzurat, însă eu cred că este vorba de crimă, ultima dată acesta a fost văzut la verișoara mea) ca să facă cunoscut acel așa zis contract?
De ce nu a anunțat imediat Poliția, când a văzut că acesta lipsește, ci a așteptat luni de zile, cu atât mai mult cu cât avea obligația prin acel act de a avea grijă de fratele meu?
Ce se ascunde în spatele acestui caz: suicit sau crimă ....... ???
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:33, 18 Mai 2010
Verisoara isi poate lua si doi avocati...fara o hotarare judecatoreasca, nu va putea intabula. Iar pentru introducerea actiunii in instanta, trebuie fie sa-l citeze pe fratele dvs, fie pe mostenitorii acestuia. Daca va citeaza, notificati OCPI sa blocheze CF a imobilului in cauza, ca existand litigii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aflarea adevãrului casiana m casiana m Bună ziua, Am o problemă urgentă și complicată. Am avut un frate care a fost dat dispărut, iar după aproape un an a fost ... (vezi toată discuția)
Fals în declarații casiana m casiana m Bună ziua, Am avut un frate care a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie despre cine este ... (vezi toată discuția)
Semnatura contrafacuta casiana m casiana m Bună ziua Am o problemă destul de complicată. Am avut un frate care a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea ... (vezi toată discuția)