avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilet la ordin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilet la ordin

buna seara,acum un an am primit un bilet la ordin semnat si avalizat de administratorul societatii,la termenul scadent biletul a fost refuzat la banca din lipsa de bani;am reusit sa incasez din el o suma nesemnificativa,mai e valabil biletul?mai exista vreo cale sa-l pot incasa?multumesc
Cel mai recent răspuns: 69lac , utilizator 13:54, 21 Mai 2010
administratorul nu are nimic pe numele lui,cum pot sa fac?
emitentul este societatea din cate inteleg. Investiti biletul si executati societatea emitenta.
buna nici societatea nu are nimic,inclusiv conturile sunt blocate de finante
daca nu sunt nici bunuri pe care le puteti executa si daca suma va permite declansarea procedurii insolventei o puteti face. Insa e posibil sa va loviti de aceiasi problema a lipsei activelor ce ar putea fi valorificate plus ca exista sigur posibilitatea ca sa fie si alte creditor cu rang prioritar in recuperarea debitelor.
e vorba de 4000lei si sigur sunt si alti creditori;in principal statul,multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mariusbm mariusbm Buna ziua, Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)