avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare de srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare de srl

Ce stiti dv despre Declaratia pe propria raspundere - Model 2 - in temeiul art. 15 alin. 1 lit.b din legea 359/2004 care trebuie la infiintarea firmei? Pot trece domenii de activitate ce nu vor fi desfasurate, in cazul in care voi avea nevoie in viitor? Activitatea mea nu necesita autorizatii.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2007
Dan me, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 02:40, 21 Aprilie 2007
Da, stiu si eu asa in mare, merci! Totusi astept de la anca_diana un raspuns daca poate, la obiect.
scuzati-ma ca intervin, deci daca aveam trecut si cinematograf nu mai trebuia acum sa obtin o noua autorizatie de functionare,plus avizele reinoite? In autorizatie se trec toate activitatile vechi + noua actv. sau numai noua actv?
in declaratie ca si in actul constitutiv treceti toate activitatile pe care credeti ca le veti desfasura in viitor ca sa obtineti de la inceput autorizatiile necesare pentru toate, nu sa faceti drumuri pe la ORC sa tot modificati obiecte de activitate.
Daca o alta activitate decat cea trecuta initial ca fiind principala devine activitatea principala, se va modifica CUI in consecinta. Dar nu are rost sa mergeti mai intai pe la ORC sa faceti modificarea obiectului de activitate pentru ca apoi sa desfasurati activitatea.
Sunt de acord cu anca_diana
Merci irinamayer, acum inteleg mai bine ce a spus anca_diana, cu aceasta declaratie pot obtine un certificat constatator care tine loc de autorizatii pana or sa fie gata, ca sa pot sa incep. Cat timp ar fi valabil acest act constatator daca stiti, ca idee?

In legatura cu intrebarea mea initiala rezulta ca pot trece in declaratie tot ce cred ca voi avea nevoie, nu o sa ma intrebe nimeni de ce nu desfasor vreuna dintre activitati sau majoritatea dintre ele, sau de ce nu o desfasor pe principala.
Nu stiu cum se defineste activitatea principala si la ce foloseste, fiind mai multe desfasurate in acelasi timp.

Merci irinamayer, acum inteleg mai bine ce a spus anca_diana, cu aceasta declaratie pot obtine un certificat constatator care tine loc de autorizatii pana or sa fie gata, ca sa pot sa incep. Cat timp ar fi valabil acest act constatator daca stiti, ca idee?

In legatura cu intrebarea mea initiala rezulta ca pot trece in declaratie tot ce cred ca voi avea nevoie, nu o sa ma intrebe nimeni de ce nu desfasor vreuna dintre activitati sau majoritatea dintre ele, sau de ce nu o desfasor pe principala.
Nu stiu cum se defineste activitatea principala si la ce foloseste, fiind mai multe desfasurate in acelasi timp.

Activitatile pe care le treceti in declaratie trebuie sa fie si in actul constitutiv. In baza acestora vi se emite Certificatul unic de inregistrare care este valabil pana cand se desfiinteaza firma.

Cel mult va vor intreba ce este cu activitatile alea si raspunsul este ca vreti sa le desfasurati in viitor. Activitatea principala este cea care se desfasoara cu prioritate. O alta activitate devine principala in momentul in care se desfasoara cel mai mult activitatea aceea.

Alte discuții în legătură

Necesitatea schimbarii codului caen pentru activitate secundara Gigel Vieru Gigel Vieru Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca am un srl cu un cod caen 6311- Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe - activitate ... (vezi toată discuția)
Tranzactii imobiliare Romică Stoica Romică Stoica Ce autorizatii trebuie sa obtina o societate pentru a intermedia o vanzare imobiliara. Activitatea nu se desfasoara in mod curent.#-o (vezi toată discuția)
Societate comercialã fãrã punct de lucru sau sediu autorizat Lorien Lorien Bună ziua, am nelămuriri şi aştept păreri la următoarea problemă : un SRL din 2009 are sediu social fără activitate (închiriază o cameră de la ... (vezi toată discuția)