avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara intr-o luna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara intr-o luna

Din cate am citit, pentru a se considera abandon de familie, e nevoie de 2 luni cosecutiv la neplata pensiei alimentare.

Daca pensia alimentara nu se plateste doar intr-o luna (motivul-cheltuieli mari sau de investitie ale celui care trebuia sa platesca), se poate intenta proces?
In varianta in care acei bani au fost investiti,exista obligatia de a plati acei bani in luna urmatoare?

(vorbim aici de o pensie alimentara mai consistenta 1000-1500RON, deci 3000RON cumulat in luna urmatoare este cam mult).

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:11, 17 Aprilie 2007
Ai citit bine...deci daca nu sunt 2 luni consecutive, atunci nu este intractiune. Pensia pe luna ramasa in urma o poti achita putin cate putin(daca nu poti tot odata). Pt a fi infractiune mai trebuie si ca neplata pensiei sa fie cu rea-cedinta....bineinteles timp de 2 luni consecutiv.
Normal ca ramane si obligatia de a plati acea luna sarita... E adevarat ca pentru a fi infractiune este nevoie de 2 luni consecutive, dar daca o parte se dovedeste neserioasa, atunci ea poate fi obligata sa plateasca, mai ales atunci cand pensia alimentara chiar reprezinta o suma... Pai cu 1500 de lei poate mama sa plateasca de 3 ori un avocat pentru astfel de operatiune simpla si relativ scurta ca timp...
Nu va bazati numai pe faptul ca nu este infractiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi plateste pensia alimentara pt minor? andd andd buna seara,am o intrebare daca ma poate lamuri cineva.am divortat anul trecut in august desi am iregistrat cererea de divort din 2010,sotul meu a fost obligat ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)