avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident de motocicleta si proces penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident de motocicleta si proces penal

buna ziua! prietenul meu a avut un accident in urma cu 2 ani soldat cu o victima care a decedat ulterior.victima era un pieton care se afla in traversare intr-un loc nepermis iar prietenul meu se afla in depasire la momentul respectiv si a depasit viteza maxima legala admisa in zona respectiva. acum dupa 2 ani a inceput procesul penal si am primit si rezultatul expetizei care ii gasea pe ambii vinovati.ce s-ar putea intampla cu el in urma sentintei?are voie sa paraseasca tara pe perioada procesului?considerati ca are nevoie de avocat si daca da se poate sa fie din oficiu?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 00:06, 9 Iunie 2010
Este greu de dat o explicatie,atata timp cat nu cunoastem continutul intregului raport de expertiza medico-legala,dar putem presupune ca traumele suferite in urma accidentului nu au dus neaparat la decesul victimei,acesta putandu-se produce ca urmare a unor complicatii medicale sau de alta natura.
Este doar o supozitie,in lipsa oricaror alte explicatii.
alexa0515 a scris:

. se precizeaza la capitolul concluzii ca intre leziunile produse victimei si decesul acesteia exista o legatura indirecta de cauzalitate."?

Eu am inteles ca aceasta concluzie este consemnata in raportul de expertiza tehnica. Daca presupunerea mea corespunde realitatii atunci expertul tehnic si-a depasit competentele. La o asemenea concluzie poate ajjunge numai medicul legist.
aceasta concluzie este consemnata in raportul de expertiza tehnica. in cazul acesta avem un motiv in plus, sa inteleg , sa cerem o contraexpertiza ...problema de care ne temem noi in plus de cele intamplate este legata si de politia din localitate.rudele batranului care a murit ,pe parcursul acestor 2 ani de la accident ne-au hartuit si ne-au cerut bani ca despagubire , iar politia se pare ca este partinitoare, deoarece am fost sfatuiti , de cateva ori aproape obligati de organe ale politiei sa le dam bani... acum nu stiu cum este si cu acesti bani.. unii spun ca ar fi fost bine sa le dam bani, iar altii ca in momentul in care dai bani, iti recunosti vina..dumneavoastra cum considerati ca ar fi fost mai bine?inca o data multumesc si mai am o rugaminte la dvs, dle ciobanu, puteti sa ne recomandati un expert de preferat nu din prahova(noi suntem din azuga)?
imi cer scuze, ar mai fi ceva legat tot de expertiza-puteti sa-mi spuneti ce anume ar trebui sa contina in mod normal expertiza (pe scurt), deoarece expertiza noastra contine si un fel de rezumat al declaratiilor martorilor, titlul ei este "raport de expertiza tehnica auto". multumesc tuturor pentru raspuns inca o data!
Este clar ca expertul si-a dep[asit mandatul.
Lucrarea lui trebuia sa se refere la fapte intamplate si la interpretarea lor tehnica,in functie de obiectivele stabilite.
Solicitati ca expertul sa refaca lucrarea in conditiile prevazute de lege sau solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti
Angajati un expert-parte care sa va sustina apararile din punct de vedere tehnic,tocmai pentru a evita astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere alexadana alexadana Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu aproximativ 9 luni am fost implicat intr-un accident rutier, am lovit un pieton care trecea neregulamentar strada. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)