avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Salut toti romanii! Este posibil ca un divort, unde este si un copil minor la mijloc, sa dureze 2 (doua) luni? Nu se face de catre asistenta sociala (la cererea instantei) o verificare a situatei copilului? Mi s-a intamplat asta cu doi ani in urma iar varsta copilului era de 14 ani.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:54, 29 Mai 2010
Am angajat avocat si din ianuarie am pornit un proces pentru evacuare si un altul pentru partaj cu succesiune. Mai exista un copil dintr-o casatorie anterioara a fostului meu sot. Problema e ca am intrebat de la inceput cat vor costa aceste procese si serviciul avocatului iar lui mi-a spus ca in jur de 1000 - 1500 euro. Am fost de acord cu suma dar specificand ca mai mult nu pot. Eu am un salar de 800 euro/luna si trebuie sa fac eforturi uriase pentru a face fata cu chiria, mancarea,intretinerea copilului (care masoara la 16 ani 1,90m!).Acest proces m-a costat pana acum 1000 euro si santem abia la inceput. Cum pot sa stiu daca avocatul e de buna credinta sau nu? Am auzit ca de multe ori avocatii se pun de acord intre ei. Mi-am cam pierdut increderea in legea din Piatra, O ultima intrebare Simonette 12, presupunand ca asi fi fost in coma, divortul s-ar fi facut la fel, fara a mai putea schimba nimic Sant cinica, dar anulare divortului ar insemna sa primesc pensie dupa sot, copilul, pensie de urmas iar asta ar fi biletul pentru intors acasa. Asi munci mai bine acasa decat aici! Ce nostalgie!





In principiu ,impotriva unei hotarari irevocabile se poate formula o contestatie in anulare pentru neindeplinirea procedurii de citare conform legii cand a avut loc judecata procesului.
Din pacate aceasta poate fi introdusa in termen de maxim 1 an de la data ramanerii irevocabile a hotararii irevocabile iar pe de alta parte fostul dvs. a si decedat intre timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva divort- posibilitate contestare? alisia411 alisia411 Am divortat in urma cu 2 ani, cu acordul ambelor parti, dar nici eu nici fostul sot nu am solicitat, dupa trecerea termenului de 30 de zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Gasirea si inchiderea tatalui Bubllegum18 Bubllegum18 Buna ziua. Eu am un baiat de 16 ani, tatal lui l-a parasit la 1 an, a incercat sa scape de copil fara ca eu sa stiu ce face el, apoi mi-am recuperat baiatul si ... (vezi toată discuția)