avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-termen minim si maxim
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-termen minim si maxim

Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se poate dezbate succesiunea?
Cel mai recent răspuns: jurist.rl , utilizator 14:39, 10 Iunie 2010
Raspund aici, dar multumesc tuturor celor care au raspuns la problema.
Daca sotul a murit si sotia traieste,mai este nevoie de deschiderea succesiunii?sotia supravietuitoare nu mosteneste tot? nu se poate deschide succesiunea la decesul ei?
daca din casatorie au rezultat copiii,atunci si ei beneficiaza de mostenire,nu numai sotia.dar daca din casatorie nu au rezultat copiii,singura mostenitoare este sotia care poate accepta mostenirea si in forma tacita(fara a mai merge la notar pt legalizarea acestui proces).

daca vreo ruda in linie directa cu sotul este interesat ,poate deschise succesiunea(exemplu: parinte,frate)

Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
jurist.rl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mateip mateip Tatal meu a decedat acum 6 ani, dar nu am deschis succesiunea. Este prea tarziu? (vezi toată discuția)
Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune 1603 1603 Buna ziua! Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti. Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)