avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare a contractului de munca

Buna seara,
Spuneti-mi va rog: la terminarea preavizului, angajatorul este obligat sa elibereze decizia de incetare a contractului de munca? Sau ma poate "duce cu zaharelu" mai mult timp? Se specifica in codul muncii in vreun articol?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 7 Iunie 2010
Teoretic, la incetarea preavizului trebuie emisa decizia de incetarea a raportului de munca .. insa, in practica unii angajatorii le emit si dupa cateva zile sau saptamani.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Florin 72 a scris:

Daca v-ati dat demisia nu trebuie sa va elibereze nici o decizie de incetare CIM.

Stati sa inteleg, in cazul in care eu mi-am dat demisia conf art 79 alin 8, pentru nerespectarea contractului de munca de catre angajator, nu se mai elibereaza deloc decizia sau nu mai este asa obligatoriu. Problema este ca la noul angajator, pentru realizarea dosarului de angajare mi s-a cerut expres decizia de incetare a CIM. Dat fiind faptul ca angajatorul mai are sa-mi dea o suma consistenta de bani, deci nici nu incape discutie despre semnarea lichidarii in sine.
Pentru o noua angajare nu va este necesara decizia de incetare a CIM, va trebuie Cartea de Munca inchisa cu art. cu care ati negociat, in speta 79 (9), demisie.
Decizia se emite obligatoriu daca desfacerea contractului este in urma hotararii angajatorului, pentru a avea dv. posibilitatea de a o contesta in instanta.
Ori in conditiile in care va dati demisia, ce sa mai contestati?
Luati cartea de munca inchisa si ... bafta mai departe.
ok. Asta pot intelege. Insa ce se intampla daca fostul angajator refuza sau ingreuneaza returnarea cartii de munca. Am citit intr-un alt topic tot pe acest site, ca pot fi reangajat si daca fac o cerere cum ca am carte de munca si ca o sa le-o predau( noilor angajatori) in momentul in care intru in posesia ei. Este ok? Legal? Se poate face?
Multumesc
procmarci a scris:

Pentru o noua angajare nu va este necesara decizia de incetare a CIM, va trebuie Cartea de Munca inchisa cu art. cu care ati negociat, in speta 79 (9), demisie.
....

Art.79 alin.9 C.mun. nu exista ...:)
..................

@ jianumarian
Chiar daca v-ati dat demisia, angajatorul trebuie sa emita decizia de incetare a c.i.m. Pe baza acesteia se face inchiderea in carnetul de munca.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea c.i.m. camely camely Va cer urgent o opinie! Un angajat solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor cf art. 55lit.b, Codul Muncii. Angajatorul nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)