avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loc de veci
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loc de veci

In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit locul respectiv. Pe locul respectiv exista un mormant vechi de cel putin 20 de ani, care nu era ingrijit si nu avea cruce de cel putin un an de cand m-am hotarat sa fac lucrarea. Dupa ce am terminat lucrarea au venit rudele respectivului defunct si au facut scandal ca de ce ne-am bagat peste mormantul care exista inainte. Ramasitele pamantesti sunt sub cavoul construit de mine. Am fost amenintat cu proces. Exista temei pentru acest proces? Va multumesc!
A discutat cu preotul si mi a spus sa nu mi fac giji pentru ca tot ce am facut este perfect legal , iar de profanare nici nu se pune problema. Probabil cei pusi pe scandal, care timp de atatia ani nu au fost in stare sa ingrijeasca mormantul si sa puna o cruce si o lumanare, au bani acum de cheltuit prin instante, nici nu stiu ce e aceea profanare de morminte. In plus cand au venit la cimitir sa mi faca scandal, pentru a doua oara, (prima data acasa), nici nu mai stiau unde se afla mormantul. Ineresant!! Nu i asa?
Un proces penal de profonare de morminte, nu.Poate fi angajata, insa , raspunderea civila delictuala, in temeiul art.998-999 , daca ati adus , in mod culpabil , un prejudiciu respectivului loc de veci.

Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Plangere penala , abuz in serviciu la preot crisard crisard Mormantul unde este inmormantat bunicul si tatal meu a fost dat sau vandut de preot la o ruda mai indepartata de a mea. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Este profanare de morminte sau nu? banatzanu banatzanu Initial doresc sa construiesc o cripta pentru locul de veci al buniciilor mei, constructia urmeaza sa se desfasoare peste locul de mormant al unui fost membru ... (vezi toată discuția)