avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solutionare conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solutionare conflict de munca

Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea deciziei de concediere. Care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac?
Este aceasta horatire executorie chiar daca anagajatorul va depune recurs?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmenba , utilizator 19:58, 11 Iunie 2010
1. Hotararea primei instante in litigiile de munca este executorie de drept.
2. Angajatorul are dreptul de a ataca cu recurs in termen de 10 zile de la comunicare aceasta hotarare si de a cere suspendarea executarii hotararii pana la solutionarea recursului.
3. Aveti posibilitatea sa solicitati punerea in executare chiar daca se face recurs , cu riscul intoarcerii executarii in cazul in care in recurs angajatorul va castiga.
Din cite am auzit suspendarea executarii hot. judecatoresti nu se poate face asa simplu. Ei pot sa ceara, dar asta inseamna ca eu sa astept si sa nu cer salariile pina se mai judeca asta in recurs??
La cerere, instanta sesizata cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executarii hotararii recurate si in alte cazuri decat cele la care se refera alin. 1 al art.300 C.proc.civ.

Daca instanta admite cererea de suspendare, atunci executarea silita este suspendata pana la solutionarea cererii de recurs.
Motivat? Care ar putea fi motivele?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire judecatoreasca carmenba carmenba Am cistigat procesul impotriva angajatorului, urmand sa primesc salariile de la concediere si pina acum. Intrebarea mea este: pot sa merg la angajator sa imi ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva -pt.relatii munca arena arena Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Tribunal o sentinta definitiva prin care se dispune anularea deciziei de concediere pentru un anumit fost ... (vezi toată discuția)
Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)