avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ramas in ceata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ramas in ceata

divotul s-a pronuntat in 5 dec. 2006, dar fosta a facut recurs.
recursul s-a judecat in martie, dar nici pana azi nu ni s-a comunicat, nici mie nici avocatului, rezultatul sedintei. Am reusit sa obtinem o copie a minutei sentintei, in care se specifica faptul ca se poate face contestatie in 15 zile de la comunicare. Dar nici pana azi nu am primit comunicarea , ceea ce face imposibila o eventuala contestatei sau chiar investirea primei sentinte cu titlu definitv. Ce pot face in acest caz, deoarece a trecut mai bine de un an de la inceperea procesului de divort, si 5 luni de la pronuntarea sentintei de divort, sentinta care inca nu poate fi definitiva!!!! Starea mea civila este total in ceata....
va rog sa imi dati un sfat...
Cel mai recent răspuns: camelot , utilizator 17:18, 21 Mai 2007
daca scrie explicit a 2a si a 4a nu prea ai ce face....incearca sa te conformezi.....cat despre urgentarea motivarii....si tu poti face o cerere in scris prin care soliciti urgentarea motivarii si tehnoredactarii pentru anumite motive.... o trimiti prin posta la instanta.... si cam atat.....scrii pe ea numarul de dosar si data la care a avut pronuntarea....
Asa e mai greu, din experienta mea... Adica mai bine ii rogi frumos decat sa ii ataci. Dar puteti incerca, sigur, motivand ca vreti sa va vedeti fetita si nu aveti o hotarare definitiva in acest sens.

Oricum, nu trebuia sa va scuzati pentru nimic, eu am facut unele clarificari atat pentru mine cat si pentru ca dv. sa ma puteti contrazice daca nu am inteles corect chestiunea cu acele cai de atac.

Cu privire la saptamana 2 si patru, ar fi trebuit sa cereti sa fie precizat in hotarare ca, in cazul in care din motive obiective care nu tin de vointa dv. sunteti impiedicat sa vizitati minora, acea vizita sa fie recuperata ulterior (concret unde, cand si cum). Din pacate, cum spunea colegul... nu prea mai aveti ce face decat daca ati cerut asa ceva la fond, in apel (caci va aflati in termenul de apel) nu se mai poate modifica cererea.

Puteti reveni oricand cu intrebari.
Multumesc mult pentru raspunsuri, imi sunt de un real folos, deoarece invat mai mult de la acest forum decat de la avocatul meu, din pacate. Cu prima ocazie cand voi pleca la Timisoara, voi face o vizita la Judecatorie si voi incerca sa obtin acea hotarare. Inca odata, multumesc pentru sfaturi. Daca va fi cazul, voi mai reveni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca. CostacheGhe CostacheGhe Salut . Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca .Nu sint multzumit de ce informati sint pe ea .As putea sa ma duc la arhiva sa iau o copie a ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza redactarea motivarii unei sentinte judecatoresti? anca2883 anca2883 Buna ziua!As dori sa stiu cat dureaza(cu aproximatie)ca un judecator sa motiveze o sentinta.Astept de 2 luni in vederea formularii unui recurs,dar aceasta ... (vezi toată discuția)