avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in urma cu trei ani m-am angajat la o firma si am incheiat o intelegere cum ca firma plateste scolarizarea mea in domeniul specific activitatii societatii eu urmand sa lucrez pentru ei dupa absolvire sapte ani, in cazul in care as renunta sau nu as mai putea sa profesez din vina mea urmand sa platesc firmei suma de 50000 euro(cincizecidemii). Vreau sa mentionez ca nu am absolvit acel colegiu dar mi se aduce aminte mereu ca am un contract de respectat si ca nu pot pleca din firma care este in pragul falimentului oricum. Nici salariile nu mai sunt platite decat cu mari intarzieri si esalonat. Acel act se numeste "act aditional la contracul individual de munca" dar nu este inregistrat la ITM. Va rog sa-mi spuneti ce valabilitate are un asfel de act si cum ar trebui sa procedez eu ca sa pot pleca din firma. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 12 Iunie 2010
Vreau sa mentionez ca nu am absolvit acel colegiu

Adica nu ati efectuat perioada de scolarizare? Sau cat din ea ati efectuat?
am facut doi ani de scoala, iar pentru al treilea nu au mai fost bani si nici nu mai am cum sa-l termin. oricum eu am muncit in firma in toata aceasta perioada, zi de zi.
Neîndeplinirea obligaţiei de înregistrare a actului aditional, nu are ca efect decât sancţiunea contravenţională, potrivit art. 7 din legea nr. 130/1999 , neputând afecta valabilitatea actelor adiţionale încheiate de părţi, intrucat actul aditional, semnat de catre parti, reprezinta acordul de vointa al acestora, e si nu poatatrage nulitatea sa daca nu a fost inregistrat la ITM. :)
Daca cursul nu a fost finalizat din vina angajatorului cred ca acesta nu poate sa mai invoce perioada stabilita de a nu parasi firma, perioada care si asa este exagerata, exagerata fiind si despagubirea.
Actul aditional fiind anexa la CIM trebuia inregistrat la ITM.
Asteptati si alte opinii pe forum sau consultati un avocat din localitate specializat in dreptul muncii si care v-ar putea ajuta ulterior.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
ContSters42179, utilizator
Daca nu va platesc salariiul nici dvs. nu aveti de ce muncii.
depinde cat ati efectuat din scolarizare si de ce nu ati finalizat. Pentru raspuns mai detaliat trebuie vazute actele. Consultati un avocat

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului cu contract cu clauza de scolarizare luciana2 luciana2 Buna ziua, Am cateva intrebari. 1. Acum un an eram studenta in ultimul an, m-am angajat pe post de tehnician cu 4 ore la o firma si am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Act aditional cu clauza de formare profesionala la cim sbasa sbasa in perioada 17-23.07.2010 am urmat un curs de operare robot sudura in Olanda(durata efectiva 4 zile).Am o serie de neclaritati: inregistrat la ITM pe data de ... (vezi toată discuția)
Clauza reziliere contract de munca Madalin196 Madalin196 Am un contract de munca pe o perioada de 3 ani cu clauza in momentul cand ma califica se activeaza clauza cum ca nu am voie sa plec in acesti 3 ani daca plec ... (vezi toată discuția)