Buna ziua, va rog sa mi dati citeva sfaturi in speta urmatoare:
Am lucrat citiva ani in Romania dupa care am plecat in Franta unde am si lucrat. Acum am vîrsta de pensionare si as dori sa stiu care sunt demersurile in Romania.
Stimata dna Gabriela Pintea, buna seara, multumesc pentru raspunsul Dvs. As vrea sa va spun ca nu vreau sa cer nimic statului român, eu vreau numai sa am acea vechime de munca din Romania ca sa completez trimestrele care mi lipsesc. In Franta am 138 trimestre si imi mai trebuiesc inca 23 ca sa pot sa am 100% pensia in Franta. Intreb pe forum pentru persoana care se ocupa la Casa de pensii din departamentul meu nu cunoaste inca regulile europene. Acum ma informez si eu cum pot si unde pot.
Nu stiu cei din Franta? Mi se pare ciudat, Romania a incheiat de mult cu Franta conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale. O sa ma interesez luni si, daca voi fi in masura, va voi da mai multe amanunte.
Stimata dna Gabriela Pintea, multumesc mult pentru raspunsul Dvs.
As vrea sa va spun ca in Franta de multe ori am intilnit multe persoane incompetente, multe de o superficialitate strigatoare la cer, unele care-ti spun ca nu cunosc reglementatia europeana si ca o sa te contacteze (te contacteaza la anul si la multi ani), Franta nu este tara unde traiesti fara probleme.
Pentru ca sa obtii ceva de la Administratie trebuie tu sa stii drepturile tale, daca nu le stii....nu obtii nimic. Eu am invatat ca atunci cind imi caut un drept ma informez bine despre dreptul meu si dupa aceea functionara nu poate sa ma contrazica.
Pensionare
sorincon
Sunt nascut la 29 decebrie 1949. sex M. Sunt angajat de la data de 01.11.1972. In grupa I de munca am lucrat 11 ani si 7 luni, iar in grupa II de munca am ... (vezi toată discuția)