avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... un consilier juridic poate presta servicii in calitate ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

un consilier juridic poate presta servicii in calitate de pfa?

am uarmatoarea nelamurire:
un consilier juridic poate presta servicii juridice in calitate de pfa, se poate ???
daca da, ce presupune acest lucru.??

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: puski , utilizator 16:28, 26 Iunie 2007
Faci un SRL cu cod CAEN 7414 pentru consultanta, iar pentru reprezentare CIM de 2 ore / luna
da ce pfa intra la activitate salarizata????? nu activitate independenta prestata in baza unui contract//
Conform legii consilierilor juridici, meseria de consilier juridic este prin definitie salarizata. Asta inseamna ca pentru a fi consilier juridic trebuie sa fii salariat/ angajat. ori pe AF nu te angajezi:P
pai da cj angajat si separat treaba ta ce faci atata vreme cat nu este incompatibila cu functia de cj.
Buna! Eu sunt noua pe forum. Daca se poate, mi-ar fi de folos niste lamuriri. Nu (mai) vreau sa fiu avocat si nici consilier juridic, adica nu vreau sa ma inregimentez in nici o forma de asociere de acest tip. Asta inseamna ca am facut degeaba facultatea? Nu pot fi consultant juridic fara sa platesc dari pe la diverse asociatii profesionale? Adica nu sunt, practic, independent, liber profesionist? Libertatea se manifesta prin "legarea" de o asociatie profesionala? Si daca lucrez pe Contract de mandat remunerat? Eludez legea? Eu zic ca nu. Si daca imi fac un SRL 7414 CAEN si ma angajez cu Contract pe timp partial in calitate de Consilier Juridic apoi ofer clientilor SRL-ului - in calitate de angajat al acestuia - consultanta juridica? Iar eludez legea? Si de data asta as zice ca nu. Voi ce ziceti?
Eu sunt si traducator autorizat. Clientii mei - pe partea juridica - ma recomanda si apeleaza la mine pentru ca ne putem intelege pe limba lor (it/sp/en). Cu ei ce sa fac?
Voi credeti ca pot obtine autorizatie PFA pt 7414 CAEN, cu diploma de Drept?
Poate ca ar fi interesant sa discutam pe tema asta.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati profesionale livs livs Din cate am citit eu,potrivit legii si statutului consilierului juridic, activitatea de consilier juridic liber profesionist este incompatibila cu cea de ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)