avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... probleme cu angajatorii din cauza concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

probleme cu angajatorii din cauza concediului medical

Buna ziua,

in data de 07.06.2010 m-am imbolnavit si am intrat in concediu medical ( probleme cu coloana). Medicul de familie mi-a dat 5 zile de concediu, dupa care am fost la specialist care mi l-a prelungit pana la sfarsitul lunii. Ieri, 14.06.2010, dupa foarte multe telefoane de la angajator, am hotarat sa merg la serviciu,cu conditia sa plec sa-mi fac tratamentul de fizioterapie. Aici am aflat cu stupoare ca " In cazul in care indrazneam sa raman in concediu medical pana la sfarsitul lunii, in data de 01.07.2010 mi se desfacea contractul de munca". Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in aceasta situatia, deoarece la birou stau foarte mult pe scaun ( ceea ce eu nu am voie, trebuie sa stau foarte mult intinsa) si in acest moment nu ma simt in stare sa merg la serviciu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: siab , utilizator 09:28, 23 Iunie 2010
Buna ziua.Sfatul meu este sa respectati indicatiile medicale si sa va efectuati concediul medical.Nu puteti fi concediata din acest motiv
si in cazul in care voi merge pe 01.07.la serviciu si ma vor pune sa-mi semnez demisia?

multumesc
va rog asa-mi spuneti daca este obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa semneze concediul medical dat de specialist.

multumesc
1. Nimeni si nimic nu va poate obliga sa demisionati. Sa nu faceti asa ceva! Daca vrea sa va concedieze are posibilitati legale sa o faca dar nu pentru acest motiv.
2. Lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM. Dvs. refuzati sa semnati hartii care va vor aduce dezavantaje.
3. Medicul de medicina muncii trebuie sa ia in evidenta concediul medical al dvs., el nu poate anula certificatul medical dar e cel care, in functie de diagnostic sau de durata bolii, poate face propunerea de schimbare a locului de munca.
4. Cat sunteti in concediu medical respectati indicatiile si tratamentul date de medic. Sanatatea dvs. este mai importanta decat ce spune angajatorul.
va multumesc foarte mult; va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa merg personal la medicul de medicina muncii, sau acesta poate fi anuntat numai de angajator.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Medicina muncii. avizul medicului mancipri mancipri Va rog sa-mi spuneti cand este necesar ca medicul de la medicina muncii sa-si puna avizul pe certificatul medical. (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal, probleme mari cu angajatorul gabiraco gabiraco Buna seara, Sunt o gravida in saptamana a 15-a. Sunt angajata de apox. 6 luni de zile la actualul angajator. Medicul specialist mi-a racomandat concediu de ... (vezi toată discuția)